fbpx

Hrvatska turistička ponuda predstavljena na kineskoj Hainan televiziji

Split

Najmnogoljudnija zemlja na svijetu ujedno je jedan od najvećih, a možda i najveći izvor turista na svijetu. Zato je pažnja brojnih turističkih država i njihovih marketinških kampanja okrenuta upravo tržištu Kine. Europske destinacije bile su posebno zanimljive kineskim turistima u pretpandemijskoj 2019. godini, pa se njihov povratak, već ove godine, željno iščekuje.

U moru promidžbenih aktivnosti turističkih velesila, Hrvatska se kao turistička destinacija uspješno predstavila na kineskoj Hainan televiziji, koju prati oko 700 milijuna gledatelja, a na kojoj je emitirana emisija u potpunosti posvećena Hrvatskoj. Epizoda je emitirana u sklopu popularnog mozaičnog TV showa u kojem se ugošćuje stručnjake za kulturu i veleposlanike u Narodnoj Republici Kini iz zemalja diljem svijeta.

Uz hrvatskog veleposlanika Darija Mihelina u snimanju je sudjelovala direktorica Hrvatske turističke zajednice u NR Kini Franka Gulin.

“Emitiranje emisije o Hrvatskoj, koju je u prvom prikazivanju pratilo oko 60 milijuna gledatelja, sjajna je prilika za promociju naše zemlje na kineskom tržištu. U emisiji je bilo riječi o Muzeju prekinutih veza, šibenskom Međunarodnom dječjem festivalu, Dubrovačkim ljetnim igrama i gradu Zadru koji je prijateljski grad sa kineskim tropskim rajem Sanyom. Dotakli smo se i nogometa i Maksima Mrvice, a voditelji su nas iznenadili sjajnim izgovorima hrvatskih imena i općenito znanjem o Hrvatskoj”, izjavila je Gulin.

Hainan TV velika je regionalna medijska kuća u vlasništvu Hainan Broadcasting Group sa sjedištem na najvećem kineskom otoku Hainanu. Svoj program emitira na osam kanala i satelitskoj televiziji, dok je dobar dio programa i livestreamova dostupan online. 

Kako ističu iz HTZ-a, s obzirom da se emisija emitira u sklopu čitave mreže spomenute televizije te u inozemstvu, kao i u sklopu platformi Hong Kong International Saellite TV, iQiyi, Tencent, TravelNet i Himalaya, gledanost je i značajno veća od službenih brojki.

Izvor: HrTurizam

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!