fbpx

Hrvatska: Sledeće godine očekuje se 90 posto turističkog prometa realizovanog 2019. godine

Split, Hrvatska

Danas je online putem održana 2. sednica Skupštine Hrvatske turističke zajednice (HTZ), na kojoj su članovi skupštine,  usvojili Godišnji programa rada HTZ-a za 2022. godinu.

Skladno novom programu, temeljni cilj u 2022. godini podrazumeva pozicioniranje Hrvatske kao najpoželjnije destinacije Mediterana, odnosno novim se programom u idućoj godini predviđa ostvarenje 90 posto turističkog prometa realizovanog 2019. godine.  

Ciljeve zacrtane Godišnjim programom rada planiramo ostvariti kroz sprovođenje intenzivnih marketinških i PR kampanji koje će biti prilagođene situaciji na svakom pojedinom tržištu, istaknuo je Kristjan Staničić direktor HTZ-a te dodaje kako će u fokusu biti promocija proizvoda poput nautike, cikloturizma, eno-gastronomije, prirode te aktivnog i zdravstvenog turizma.

“Promovisaćemo one proizvode za kojima je u ovim okolnostima pandemije iskazana najveća potražanja i interes. Uz domaće tržište, najviše aktivnosti planiramo usmeriti na tradicionalno jaka tržišta iz okruženja, dok bih od dalekih zemalja istakao SAD na kojem ćemo nastaviti pozicionirati našu zemlju kao kvalitetnu, sigurnu, ali i prometno vrlo dobro povezanu destinaciju“, izjavio je Staničić, nadodavši kako se realizacija određenog turističkog prometa očekuje i tokom poslednjih dana decembra obzirom da u ovom trenutku u zemlji boravi oko 27.000 gostiju. 

Dodajmo i to kako su članovi skupštine usvojili i odluku o promeni mreže predstavništava Hrvatske turističke zajednice u inostranstvu tokom 2022. godine, a koja se odnosi na postupno širenje komunikacijskih i promotivnih aktivnosti na dodatnim tržištima koja imaju potencijal daljeg rasta.

Navedena se odluka pre svega odnosi na tržište Ukrajine s kojeg je u ovoj godini ostvaren odličan rezultat. Naime, Ukrajinci su u dosadašnjem delu godine ostvarili oko 860.000 noćenja, što predstavlja rast od dva posto u odnosu na isto razdoblje rekordne 2019. godine. S obzirom da potencijal daljeg rasta postoji, posebino u segmentu organizovanog prometa, procenjuje se kako bi kancelarija u Kijevu značajno doprinela ostvarenju ciljeva s ovog tržišta. 

Podsetimo, nedavno su imenovani direktori predstavništva HTZ-a na tržištima Nemačke, Italije, Francuske, Beneluxa, Rusije i SAD-a. 

Za radna mesta direktora predstavništava na tržištu Poljske i Južne Koreje nije odabran nijedan kandidat te će konkurs za tržište Poljske biti raspisan u najkraćem mogućem roku, dok će konkurs za tržište Južne Koreje biti ponovljen na proleće 2022. godine. 

Izvor: HrTurizam

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!