fbpx

Hrvatska se kroz kvalitetnu ponudu želi profilisati kao luksuzna destinacija

Dubrovnik

Jedna od strateških odrednica domaćeg turističkog sektora je jačanje i razvoj segmenta luksuznog turizma, a idealno mesto za stavljanje Hrvatske na svetsku kartu luksuza je sajam ILTM u Cannesu. Stoga je Hrvatska gospodarska komora, uz podršku Hrvatske turističke zajednice, na ovogodišnje izdanje kanskog sajma odvela rekordan broj luksuznih hotela, hotelskih grupacija i putničkih agencija specijalizovanih za luksuzni turizam.

Tako su na ILTM-u 2021. koji se održao od 6. do 9. prosinca učestvovali Hilton Imperial Dubrovnik, A la Carte Travel, Le Meridien Lav Split, Bluesun Hotels & Resorts, Roxanich Wine & Heritage Hotel, Adriatic Concierge, Croatia Luxury Rent, Hotel Park Split i Fenomen Plitvice, Leonidas Travel, Liburnia Riviera Hoteli, Hilton Rijeka Costabella Beach Resort, Royal Hotels and Resort i Grupacija jedinstvenih luksuznih hotela HGK Stories.

Na ovogodišnjem ILTM-u predstavilo se 80 zemalja. Više od 5000 posetioca imalo je priliku videti šta globalna i hrvatska scena nudi po pitanju luksuza, a svaki je izlagač u proseku imao 50-ak sastanaka s potencijalnim partnerima. 
„ILTM sajam od strateške je važnosti. Uveliko olakšava održavanje dugogodišnjih partnerstva, a izvrsna je i prilika za ostvarivanje novih. Sama prisutnost na sajmu donosi veliku vidljivost hotelu, a olakšava i ostvarivanje ličnog kontakta s klijentima. Nakon skoro dve godine, svima nam je nedostajao kontakt uživo koji je i dalje najbolji način za ostvarivanje kvalitetnih partnerstva koja se iz godine u godinu obnavljaju i održavaju. Prisutnost na sajmu osigurava da u kratkom roku ostvarimo velik broj sastanaka pa imamo priliku prvenstveno predstaviti Dubrovnik i raznolike mogućnosti u destinaciji, a potom i naš hotel kao izbor za smještaj gostiju ili organizaciju različitih evenata, što je u konačnici i cilj sajma“, izjavila je Ivona Svab, komercijalna direktorica hotela Hilton Imperial Dubrovnik, dodavši kako su im dosadašnji nastupi na sajmu doneli konkretne i merljive rezultate. 

Žana Gugić iz Potestas Hospitality Groupe (Hotel Park, Fenomen Plitvice, Villa Petra) poručila je kako su im dojmovi s prvog nastupa na ILTM-u 2019. bili pozitivni, ali da zbog pandemije nisu bili u mogućnosti razviti uspostavljene kontakte ni realizovati potencijalne poslove.

Izvor: Turizmoteka

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!