fbpx

Hrvatska predstavljena na tržištu Rusije

dubrovnik

Hrvatska turistička zajednica na tržištu Rusije organizirala je virtualnu poslovnu radionicu namenjenu turističkim agentima i turoperatorima na kojoj je učestvovalo više od 200 učesnika. Osim hrvatskih turističkih subjekata i partnera s tržišta Rusije, na radionici su takođe prisustvovali agenti i turoperatori iz Ukrajine te Belorusije.

“Na radionici su bili prisutni svi vodeći ruski organizatori putovanja koji već godinama rade s hrvatskim destinacijama, kao i niz novih partnera kojima Hrvatska tek počinje biti interesantna. Gotovo ista situacija je i s ukrajinskim tržištem s kojeg ove godine očekujemo ozbiljan rast u odnosu na prošlu godinu. Broj dolazaka ruskih i ukrajinskih gostiju u Hrvatsku već je sada značajno veći nego prošle godine u istom razdoblju, a očekivanja su da će tokom letnje sezone te brojke intenzivno rasti”, istaknuo je direktor Hrvatske turističke zajednice u Rusiji Rajko Ružička, dodavši kako će Predstavništvo u Moskvi u junu organizovati dodatne regionalne prezentacije za agencije.

Veliki interes i odaziv ruskih partnera na radionicu je očekivan, s obzirom kako je Hrvatska prva od evropskih zemalja koja se otvorila za rusko tržište. Naime, Hrvatska je od 1. aprila počela izdavati turističke vize za posetioce iz Rusije, a prihvatila je i potvrde o vakcinaciji ruskom vakcinom.

Izvor: HrTurizam

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!