fbpx

Hrvatska ponuda zdravstvenog turizma na EXPO 2020 Dubai 

D50136B6-326E-4DA5-BF12-98D9A75842AB

U sklopu Svetske izložbe EXPO 2020 Dubai, u hrvatskom paviljonu je održana specijalizovana poslovna radionica “Full of well being” na temu zdravstvenog turizma. Reč je o radionici koju je organizovala Hrvatska turistička zajednica, u saradnji s Ministarstvom turizma i sporta te uz podršku Hrvatske gospodarske komore povodom nedelje “Health&Wellness”. 

“Zdravstveni turizam je proizvod koji u Hrvatskoj ima jaku resursnu osnovu i bogatu tradiciju, a ova specijalizirana poslovna radionica bila je jedinstvena prilika za dodatnim jačanjem potražnje usluga zdravstvenog turizma. Naime, hrvatski poslovni subjekti su predstavili svoju ponudu zdravstvenog turizma, razmijenili iskustva i dogovorili buduće suradnje s gotovo 50 partnera iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Saudijske Arabije, Katara, Kuvajta, Bahreina, Omana, Rusije i Indije. Uz nove poslovne suradnje i projekte, očekujemo da će sudjelovanje naše zemlje na EXPO-u u Dubaiju pozitivno utjecati i na cjelokupno hrvatsko gospodarstvo”, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, nadodavši kako ponuda zdravstvenog turizma u globalnim okvirima beleži kontinuiran rast potražnje.

Na radionici je učestvovalo oko 15 najznačajnijih hrvatskih predstavnika pružatelja usluga zdravstvenog turizma, vrhunskih stručnjaka iz raznih područja medicine, farmacije, stomatologije te spa i wellness industrije. Svoju ponudu predstavili su nosioci međunarodnih sertifikata, dobitnici prestižnih nagrada te vodeći hrvatski subjekti po implementaciji određenih medicinskih postupaka.

“Hrvatski poslovni subjekti u segmentu zdravstvenog turizma na najvećoj svjetskoj izložbi EXPO 2020 u Dubaiju predstavili su svoje usluge potencijalnim partnerima i kolegama iz međunarodnog okruženja te ujedno i predstavili pogodnosti koje Hrvatska nudi turistima kada je riječ o zdravstvenom i wellness turizmu, ali i ono važnije, otvorili put novim ulaganjima i investicijama u cjelogodišnji turizam Hrvatske. Zdravstveni turizam jedan je od najbrže rastućih oblika turizma u svijetu te jedan od vodećih motiva turističkih putovanja posljednjeg desetljeća. Ponuda zdravstvenog turizma u Hrvatskoj danas obuhvaća kompleksan skup pružatelja usluga wellnessa, lječilišnog i medicinskog turizma. S obzirom na sve predispozicije, ali i sredstva na raspolaganju, u razdoblju pred nama zdravstveni turizam želimo dodatno ojačati, snažnije brendirati te pozicionirati Hrvatsku kao destinaciju zdravlja”, poručio je državni tajnik Tonči Glavina.

Izvor: HrTurizam

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!