fbpx

Hrvatska na listi top destinacija koje se moraju posetiti u 2021.

Croatia

Specijalizovani američki portal za putovanja Traveldailynews.com objavio je listu 10 svetskih destinacija za putovanja koja se moraju posetiti u 2021. godini, a među brojnim renomiranim svetskim destinacijama i zemljama svoje mesto je našla i Hrvatska.

Na listi na kojoj se, uz Hrvatsku, nalazi New York, Skandinavija, Rusija, Japan, Grčka, Turska, Južna Afrika, Italija i Francuska, autori ističu kako je vreme za istraživanje živahnih gradova, šarmantnih manjih mesta i zapanjujućih plaža širom sveta.

„Hrvatska na velikom američkom tržištu zaista uživa status popularne i tražene destinacije što potvrđuju brojne objave o našoj zemlji čija se medijska vrednost procenjuje na više od 200 miliona američkih dolara, ali i dosadašnji tok turističkog prometa. Naime, u Hrvatskoj se trenutno odmara više od 6.000 američkih gostiju, koji su u dosadašnjem delu ove godine ostvarili oko 630.000 noćenja što u odnosu na isto razdoblje lani predstavlja rast od čak 300 posto“, izjavila je Ina Rodin, direktorka Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u New Yorku.

U članku portala Traveldailynews.com, Hrvatska je opisana kao destinacija koja se posebno ističe očuvanom prirodom, prekrasnim gradovima, brojnim ostrvima, slikovitim lukama, ali i po više od 2500 sunčanih sati godišnje.

U opisu se takođe ističe kako je Hrvatska saobraćajno vrlo dobro povezana, te da nudi brojne mogućnosti odmora, a posebno su izdvojeni i pojedini lokaliteti na kojima je snimana popularna serija „Igra prestola“, kao što su Arboretum Trsteno, gradske zidine Dubrovnika i tvrđava Klis.

O Hrvatskoj, tačnije Istri, piše i popularni turistički magazin Travel+Leisure, koji u svom septembarskom izdanju donosi reportažu novinara Adama Eracea nastalu tokom njegovog boravka u Istri, koju opisuje kao regiju izrazito bogate kulturne i prirodne baštine.

„Ova detaljna reportaža o Istri rezultat je saradnje Predstavništva HTZ-a u Los Angelesu i TZ Istarske županije s uredništvom magazina. Novinar je svojim boravkom u Hrvatskoj bio i više nego zadovoljan te je napravio prekrasan prilog o ovoj hrvatskoj regiji koja je sve interesantnija među američkim ljubiteljima putovanja“, izjavila je Iva Bahunek, vođa Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Los Angelesu.

Izvor: Turizmoteka

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!