fbpx

Hrvatska među top tri destinacije po izboru National Geographic Travellera

Split, Hrvatska

National Geographic Traveller (UK) i ove je godine, po šesti put, organizovao dodelu nagrade „Reader Awards“ u sklopu koje su čitaoci ovog prestižnog magazina uvrstili Hrvatsku među top tri zemlje u kategoriji „najbolje bliže destinacije“, izvestila je Darija Reić, direktorka Predstavništva HTZ-a u Velikoj Britaniji. Naime, u navedenoj je kategoriji najboljom destinacijom proglašena Italija, dok je uz Hrvatsku finalista u ovoj kategoriji bila i Grčka.

„U trenucima kada su putovanja još uvek neizvesna, Britanci ipak neprekidno traže inspiraciju za buduća putovanja. Pritom se oslanjaju na pouzdane medije poput National Geographica, koji već više od decenije svojim sadržajem i kvalitetom dominira medijskim prostorom u Velikoj Britaniji u segmentu časopisa za putovanja. Izuzetno nam je zadovoljstvo što su čitaoci tako velikog medija odali priznanje jedinstvenostima Hrvatske i na taj način istakli našu zemlju kao jednu od destinacija koju Britanci uvek rado posećuju“, poručila je Reić.

Nagrade su dodeljene i u drugim kategorijama, poput naprimer u kategoriji „najbolji grad“ u kojoj je pobednik Barcelona, a finalisti Amsterdam i New York City, dok je u kategoriji „najbolje daleke destinacije“ pobednik Japan, a slede ga Novi Zeland i SAD. Reč je o listi najboljih destinacija, turoperatora, aviokompanija i doživljaja, a koja je nastala prema užem izboru čitalaca ovog prestižnog časopisa.

„Ovo je još jedna u nizu nagrada svim mojim kolegama i celokupnom hrvatskom turizmu za odlično obavljen posao u godini obeleženoj globalnom pandemijom korona virusa, posebno ako znamo da se priznanja National Geographica dodeljuju prema izboru čitaoca, odnosno britanskih ljubitelja putovanja“, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Dodajmo kako je National Geographic Traveler (UK) jedan od najpoznatijih svetskih brendova, koji je ujedno poznat po nagrađivanom novinarstvu, ekspedicijama, nauci i obrazovanju.

Uz samo podsticanje publike na putovanja, u fokusu njihovog delovanja je isticanje održivih putovanja iz lokalne i kulturne perspektive. Ovaj se časopis samo u Britaniji štampa u gotovo 60.000 primeraka, dok njihove internetske stranice godišnje ostvaruju više od 10 miliona jedinstvenih posetilaca.

Spisak svih nagrađenih dostupan je na sledećem link-u.

Izvor: Turizmoteka

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!