fbpx

Hrvatska među najpopularnijim inostranim destinacijama za Francuze

Sajam MAP_1

Predstavništvo HTZ-a u Francuskoj uspešno je predstavilo hrvatsku turističku ponudu na turističkom sajmu Salon Mondial du tourisme, koji se održao u Parizu zajedno sa sajmom Destination Nature, koji je specijalizovan za aktivnosti u prirodi. Hrvatski štand bio je među najposećenijim štandovima zemalja i destinacija koje su se predstavljale francuskoj publici, čime je potvrđen veliki interes Francuza za putovanjima u ovoj godini.

„Iako zbog aktuelne situacije u Ukrajini vlada generalna nesigurnost i neizvesnost, Francuzi pokazuju veliku zainteresovanost za turističkim putovanjima u sledećim mesecima, posebno nakon što je većina njih tokom poslednje dve godine, usled pandemije, putovala uglavnom unutar vlastite zemlje. Pritom su najtraženije teritorijalno bliže, sigurne i atraktivne destinacije, a upravo je Hrvatska tako percipirana na francuskom tržištu“, izjavila je Danijela Mihalić Đurica, direktorka Predstavništva HTZ-a u Francuskoj, dodavši kako su na sajmu svoju ponudu predstavile i turističke zajednice grada Zagreba te Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske i Zadarske županije.

Tokom prvog dana sajma organizovano je i druženje za 30-ak francuskih novinara kojima su predstavljeni turistički noviteti hrvatskih regija koje se predstavljaju kao suizlagači na sajmu, a predstavljeni su i detalji o zračnoj povezanosti, novostima turoperatora te važećim uslovima ulaska u Hrvatsku.

Da je Hrvatska sve popularnija među francuskim gostima potvrđuju i sve brojnije aviolinije, odnosno najave poput uvođenja linije Transavie iz Nantesa i Montpelliera za Split, Volotee iz Lillea za Split, Raynaira iz Pariza i Bordeauxa za Zadar, a beleži se i sve veći interes turoperatora koji kontinuirano uvode nove programe za Hrvatsku.

Dodatna potvrda popularnosti Hrvatske su i brojne medijske objave u popularnim francuskim stručnim i opštim medijima pa tako vodeći časopisi donose brojne reportaže o Hrvatskoj kao idealnoj destinaciji za predstojeće leto.

Tako magazin Le Monde du plein AIR, jedan od najznačajnijih specijalizovanih časopisa za kamping i nature turizam, uz naslovnicu s hrvatskim motivima, donosi i veliku reportažu o kamping ponudi Hrvatske. Reportaža je nastala u saradnji uredništva magazina s Hrvatskom turističkom zajednicom i Udruženjem Top Kamping Hrvatska.

Tu su i brojne druge reportaže nastale kao rezultat studijskih putovanja francuskih novinara, poput objava u Le Figaro Nautisme, Notre Temps, A/R Magazine i dr. Takođe, dodajmo kako u Hrvatskoj ovih dana boravi i Sebastien Desurmont, novinar prestižnog francuskog časopisa GEO, koji će tokom boravka u nekoliko hrvatskih regija prikupiti materijal koji će biti objavljen na čak 45 stranica u jednom od sledećih brojeva ovog popularnog magazina.

Izvor: Hrvatska turistička zajednica

Fotografije: Hrvatska turistička zajednica

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!