fbpx

Hrvatska među najboljim zemljama na svetu za rad na daljinu

Split, Hrvatska

Jedna od vodećih setskih pretraživač za putovanja KAYAK, nedavno je objavila rezultate analize Work from Wherever Index. Prema ovoj listi se Hrvatska našla među najboljim zemaljama za rad na daljinu. – Rekla je Darija Reić, direktorica Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Londonu. 

Naime, na svetskoj listi koju čini ukupno 111 zemlja, Hrvatska je zauzela 11. mesto, dok je na Evropskoj listi za najpoželjnije zemlje za rad na daljinu, Hrvatska zauzela takođe odlično sedmo mesto.

Globalnu listu predvode Portugal, Španija, Rumunija, dok su se iza Hrvatske našle zemlje poput, Šri Lanke, Tajvana, Grčke i dr. U KAYAK-u su detaljno analizirali svih 111 zemalja te ih potom rangirali na temelju 22 definirana faktora u šest kategorija koje uključuju: putne troškove i dostupnost, lokalne cene, zdravlje i sigurnost, mogućnosti rada na daljinu, društveni život i vrijeme. 

Lista najboljih svetskih zemalja za rad na daljinu

“Spoj rada i godišnjeg odmora u inostranstvu uzima zamaha. Navedeno predstavlja izvrsnu priliku za razvoj celogodišnjeg turizma u Hrvatskoj. Zato nas osebno raduje što je Hrvatska prepoznata kao atraktivna destinacija za ovakav tip posetioca. Sigurni smo kako će ih hrvatske destinacije, svojim bogatstvima, nastaviti privlačiti i u predstojećem razdoblju.”– Poručila je Reić, nadodavši kako odlične vijesti stižu i iz aviokompanije easyJet.

Digitalni nomadi koji su već dobili vizu za boravak u Hrvatskoj su najbolji ambasadori ovog oblika turizma u Hrvatskoj.

Naime, iz ove su kompanije za ljetni raspored letenja najavili uvođenje linije iz Londona prema Aerodromu Rijeka. Letovi kreću od 3. svibnja i odvijaće se dva puta nedeljno, utorkom i subotom.

Izvor: HrTurizam

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!