fbpx

Hrvatska korak bliže vizama za digitalne nomade

8F8A4C74-3A00-4404-86FE-407DE8C7C2F9

Na jučerašnjoj 18. sjednici Vlade Republike Hrvatske, donesen je nacrt konačnog prijedloga zakona o strancima, a u kojem se privremeni boravak odobrava se državljaninu treće zemlje koji namjerava boraviti ili boravi u Republici Hrvatskoj u svrhu boravka digitalnih nomada. 

Tako su napravljeni prvi konkretni koraci vezano uz uvođenje viza za digitalne nomade.

Prema članku 4. zahtjev za reguliranje privremenog boravka u druge svrhe ili svrhu boravka digitalnih nomada državljanin treće zemlje može podnijeti nakon isteka roka od šest mjeseci od isteka važenja privremenog boravka koji je bio odobren u druge svrhe ili svrhu boravka digitalnih nomada.

Mislim da je riječ o važnom Zakonu. Tu smo među prvim zemljama koje idu u zakonsko reguliranje pitanja digitalnih nomada i to će biti popraćeno još sa odgovarajućim izmjenama zakona u poreznoj domeni kao i u domeni zdravstvenog osiguranja” istaknuo je premijer Andrej Plenković kao osvrt vezano uz digitalne nomade. 

Kako se navodi u nacrtu konačnog prijedloga zakona o strancima  digitalni nomad je državljanin treće zemlje koji je zaposlen ili obavlja poslove putem komunikacijske tehnologije za tvrtku ili vlastitu tvrtku koja nije registrirana u Republici Hrvatskoj i ne obavlja poslove ili pruža usluge poslodavcima na području Republike Hrvatske.

Izvor: HrTurizam

Fotografija: Pexels.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!