fbpx

Hrvatska i Dubrovnik u britanskom The Timesu

spencer-davis-fWtJvFqyUQQ-unsplash

Da su Britanci vrlo zainteresovani za putovanja u ovoj godini može se zaključiti i po velikom broju medijskih objava i emisija koje su posvećene turističkim temama, a jedne od popularnijih destinacija koje se često spominju u britanskom medijskom prostoru su Hrvatska i Dubrovnik, izvestila je Darija Reić, direktorica Predstavništva HTZ-a u Londonu.

Tako je britanski The Times objavio detaljnu reportažu novinara Jamesa Stewarta, koji je prikazao raznovrsnost Hrvatske kroz odabir 21 aktivnosti u 21 destinaciji širom zemlje. U objavi se ističe bogatstvo hrvatske kulturne i istorijske baštine, eno-gastronomija, prirodne lepote te luksuzna ponuda dostojna očekivanjima i najzahtevnijih posetiocima. Među brojnim destinacijama i aktivnostima ističe se opis Hvara kao jedinstvenog spoja francuske rivijere i Mediteranskog blještavila, unutrašnjost Istre opisana je kao idealna destinacija za gurmane, bogatstvo netaknute prirode otoka Brača, Pašmana, Kornata i Murtera prate prekrasne fotografije, a prikazana je i hrvatska kontinentalna ponuda te još mnogo toga.

Tu su i dve opsežne reportaže novinarke Mary Novakovich, koja je pisala o posebnostima Dubrovnika i najboljih dubrovačkih hotela. Novakovich je višestruko nagrađivana novinarka te specijalizovana poznavateljka Hrvatske, koja često ističe da Dubrovnik predstavlja jedinstveni spoj city break i beach holiday destinacije obogaćene kulturnim i istorijskim sadržajima.

Uz sam grad Dubrovnik, novinarka je predstavila i raznovrsnost te potencijale Dubrovačko-neretvanske županije u segmentu aktivnog turizma, pritom ističući područja od Konavla do brežuljaka iznad Dubrovnika, a koja su prikazana kao idealna za siguran boravak u dosluhu s netaknutom prirodom. Uz detaljan osvrt na destinacije i sadržaje, drugi članak Novakovich ističe raskoš i eleganciju dubrovačkih hotela, kao i ukupnu luksuznu ponudu koja je dodatno diversifikovana vilama, kvalitetnim apartmanima i B&B smeštajem, što Dubrovnik čini dostupnim svakom posetiocu.

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!