fbpx

Hrvatska i Dubrovnik među najpoželjnijim destinacijama

dubrovnik-city-2236067_1920

U organizaciji popularnog britanskog turističkog magazina Wanderlust u Londonu je u sklopu World Travel Marketa (WTM) održana svečana dodela prestižnih nagrada Wanderlust Travel Awards.

Razloga za slavlje ima i Hrvatska s obzirom da je uvrštena na popis top 10 zemalja u kategoriji najpoželjnijih bližih destinacija, dok se Dubrovnik nalazi na popisu top 10 najpoželjnijih bližih gradova.

Nagrade je dodelila osnivačica Wanderlusta Lyn Hughes i glavni urednik George Kipouros, dok je priznanja za Hrvatsku preuzela Darija Reić, direktorka Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Velikoj Britaniji.

“Wanderlust je jedan od vodećih britanskih časopisa za putovanja s vrhunskom reputacijom i pouzdanim i relevantnim sadržajem. Njegova čitalačka publika aktivno i redovno putuje svetom te nas izuzetno raduje što su je baš takva publika prepoznala Hrvatsku i Dubrovnik kao kvalitetne, uzbudljive i poželjne destinacije”, izjavila je Reić.

Naime, Hrvatska je zauzela šesto mesto u kategoriji najpoželjnijih bližih destinacija koju predvode Francuska, Italija, Island, Grčka i Španija, dok su se iza nje smestili Portugal, Gruzija, Norveška i Austrija.

Dubrovnik je pak zauzeo peto mesto u kategoriji najpoželjnijih bližih gradova koju predvode Lisabon, Sevilla, Tbilisi, Marrakech, dok su se iza hrvatskog bisera na listi našli Bologna, Tallinn, Salzburg, Stockholm te St. Petersburg.

“S londonskog WTM sajma vraćamo se s novim priznanjem za hrvatski turizam koje nam daje podsticaj da u godinama koje slede budemo još bolji, uspešniji, kreativniji i kvalitetniji. Nagrada dolazi od čitalaca prestižnog britanskog časopisa kojem se veruje, koji ima tradiciju i zaista smo ponosni što se nalazimo u samom vrhu turističkih destinacija sveta”, izjavio je direktor Staničić, posebno čestitavši Dubrovniku na osvojenom priznanju.

Dodajmo kako je reč o nagradama koje se dodeljuju najboljima u turizmu već 20 godina, a vodeće svetske turističke organizacije i pojedinci ove godine su rangirani u 11 kategorija na temelju odluka nezavisnog i stručnog veća te glasova čitalaca Wanderlusta.

Popis odabranih destinacija u svih 11 kategorija dostupan je na link-u.

Izvor: HrTurizam

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!