fbpx

Hrvatska četvrta na svetu po broju medalja za vrhunska maslinova ulja

olive-oil-1433506_1920

Nova priznanja za hrvatska ekstra devičanska maslinova ulja.

New York International Olive Oil Competition – NYIOOC, jedno od najvećih i najprestižnijih svetskih takmičenja kvalitetnih ekstra devičanskih maslinovih ulja, objavilo je godišnji popis dobitnika medalja NYIOOC-a, a koji predstavlja autoritativni vodič za najbolja svetska maslinova ulja i posvećenim proizvođačima koji ih vešto proizvode.

Na uglednom takmičenju učestvovalo je i analizirano 1.159 uzoraka maslinovog ulja iz 28 zemalja sveta, tako da NYIOOC postaje jedna od najvećih i najobuhvatnijih svetskih recenzija maslinovih ulja iz svih krajeva sveta. Među 1.159 uzoraka njih 790 donelo je željene zlatne i srebrne nagrade NYIOOC-a za izvanrednu kvalitetu, s ukupnom stopom uspeha od 68 posto.

Hrvatska je na nacionalnom nivou u New York-u nagrađena sa čak 87 uzoraka, te je tako Hrvatska ukupno četvrta na svetu po broju medalja za maslinovih ulja na svetskom takmičenju NYIOCC.

Još jedan neverojatan uspeh istarskih maslinara: Zlato za 30 istarskih maslinovih ulja

Navedenih 790 uzoraka sada čine elitni popis najboljih svetskih ekstra devičanskih maslinovih ulja na službenom NYIOOC rangu, vodiču koji koriste milioni ljudi kako bi saznali više o dobitnicima nagrada i ljudima koji stoje iza njih, a među njima Istra ima neverojatnih 37 ulja.

Ukupno 30 maslinovih ulja iz Istre dobilo je zlatnu nagradu, a još sedam istarskih ulja dobilo je srebrnu medalju. Izuzetan je to rezultat koji još jednom potvrđuje veličinu istarskog ekstra devičanskog maslinovog ulja na svetskoj pozornici.  

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!