fbpx

Hrvatska će tokom leta biti povezana sa više od 460 jedinstvenih aviolinija

dubrovnik

Najviše rotacija sa tržišta Nemačke, Velike Britanije, Francuske, Italije i Holandije.

Hrvatska je i ove godine pozicionirana kao jedna od najpoželjnijih turističkih destinacija Mediterana, a navedeno potvrđuju i brojne najave aviolinija koje će tokom glavnih letnjih meseci povezivati hrvatske destinacije sa ključnim emitivnim tržištima. Naime, prema informacijama koje je Hrvatska turistička zajednica prikupila od hrvatskih aerodroma, naša će zemlja tokom letnjeg rasporeda letenja biti povezana sa više od 460 jedinstvenih aviolinija.

„Tokom poslednje dve godine obeležene COVID pandemijom došlo je i do značajnog pada avio prometa, zbog čega su turistička putovanja u tom razdoblju uglavnom realizovana vlastitim prevoznim sredstvima . Međutim, u ovoj je godini oporavak avio prometa uspešno nastavljen jer svedočimo značajnom povećanju broja letova. Tako će prema našoj zemlji tokom leta prometovati više od 460 aviolinija sa više od 34 hiljada rotacije, čime smo se gotovo izjednačili sa brojem letova i rotacija iz rekordne 2019. godine“, poručio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić, nadodavši kako je u odnosu na ranije godine primetan i značajniji rast rotacija u segmentu low cost letova, čak za 17% više u odnosu na rekordnu 2019. godinu.

Gledajući dostupne podatke i najave po aerodromima, sveukupno gledano najveći broj rotacija očekuju Zagreb i Split (oko 10.000 rotacija), a najveći rast broja rotacija u odnosu na 2019. očekuju Zadar (+63 posto) i Rijeka (+8 posto).

Takođe, tokom letnje sezone naša će zemlja biti povezana sa 131 stranim gradom, što je neznatno manje od 134 grada sa kojima smo bili povezani u 2019. Najviše sveukupnih rotacijskih poveznica imaćemo sa tržištem Nemačke, Velike Britanije, Francuske, Italije i Holandije.

Dodajemo kako će tokom letnje sezone letenja na relacijama između Hrvatske i inostranstva prometovati 66 različitih avio prevoznika , a prevoznici koji sveukupno predviđaju najviše rotacija su Ryanair, Croatia Airlines, easyJet, Lufthansa i Eurowings.

Izvor: Hrvatska turistička zajednica

Fotografija: Unsplash.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!