fbpx

Hotelijeri i Turistička zajednica Kantona Sarajevo podržali održavanje 11. Sarajevo Business Foruma

7A185D05-9FF3-479C-BA4E-D2AF14A83650

Predstavnici Turističke zajednice Kantona Sarajevo i rukovodeći ljudi Swissotela Sarajevo, Hotel Europe Group, Hotel Hills Thermal & Spa Resort, Courtyard by Marriott i Pino Nature podržali su organizaciju 11. Sarajevo Busines Foruma (SBF), koji će se održati u maju naredne godine.

Zaključak je sastanka koji je održan sa rukovodstvom BBI banke koja je, inače, organizator SBF-a.

– U okviru priprema za 11. SBF 2022 održali smo sastanak sa vodećim hotelijerima iz Kantona Sarajevo i našim privrednicima iz turističke industrije kako bismo program SBF-a uskladili s njihovim očekivanjima i potencijalima BiH ekonomije. Danas smo ovde imali priliku razmeniti iskustva o potencijalima rasta i razvoja hotelske industrije, kongresnog i drugih vidova turizma, te definisali prioritetne mere i smernice kojima ćemo se rukovoditi tokom investicijske konferencije Sarajevo Business Forum 2022. godine. Čuli smo zanimljiva mišljenja i ideje za razvoj turističkog sektora i BBI banka je spremna dati podršku hotelijerima u njihovim razvojim projektima. Zaključak današnjeg sastanka da je SBF najbolja incijativa za predstavljanje BiH i njenog glavnog grada kao centra za investicije, razvoj i saradnju – kazao je nakon sastanka Nedžad Gušić, član Uprave BBI banke.

Gušić kaže i kako će BBI banka, kao lider u privlačenju investicija u zemlju, u narednom periodu organizovati tematske sednice poput ove sa vodećim firmama iz specifičnih industrija kako bi stekla što bolji uvid u potrebe tržišta i privrede, te kako bi nastavila sa aktivnostima na razvoju poslovnog okruženja.

Bosna Bank International najavila je održavanje 11. SBF-a u maju naredne godine. Konferencija je prvi put organizovana 2010. godine i pozicionirana je kao jedan od najvažnijih poslovnih i investicionih događaja za Jugoistočnu Evropu.

– Turistička zajednica Kantona Sarajevo prethodnih godina dala je snažnu podršku organizaciji Sarajevo Business Foruma i očekujemo da će ova saradnja biti nastavljena i na 11. SBF-u. Velike investicijske konferencije, poput SBF-a, uvek su sjajna prilika za promociju zemlje u kojoj se organizuju, te snažna podrška razvoju turističkog sektora i generalno privrede – kaže Dženana Bećirević iz Turističke zajednice KS-a.

Sličnog mišljenja je Senad Halilović, predsednik Udruženja turističkih privrednika u BiH i direktor hotela Hollywood i Hills.

– Sama činjenica da Sarajevo Business Forum traje godinama, govori o kvalitetu ovog događaja. Puno je pozitivnih efekata koji SBF ostavlja na privredu BiH. Tokom održavanja SBF-a svi hotelski kapaciteti u gradu su popunjeni i generalno raste potražnja za turističkom ponudom u našoj zemlji – izjavio je Halilović.

Aida Terzić, direktorka Relax Toursa i Hotela Pino Nature, naglasila je kako je prethodnih godina učestvovala na Sarajevo Business Forumu i nosi samo pozitivna iskustva.

– Ovakvi događaji šalju pozitivnu sliku u svet o potencijalima i mogućnostima BiH i Sarajeva, kao turistički interesantne destinacije, ali i dobre prilike za investicije. U vreme održavanja SBF-a potražnja za hotelskim smešajem u Sarajevu raste, a samim tim raste i potražnja u još 67 privrednih grana. Radujemo se da će 11. SBF biti održan i s nestrpljenjem očekujemo maj i Sarajevo Business Forum – kazala je Terzić.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!