fbpx

HORES: Rezervacija hotela za proleće minimalna, neophodna pomoć države

steven-ungermann-aRT5UCf2MYY-unsplash

Udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede Srbije (HORES) saopštilo je da je prosečni nivo rezervacija za predstojeću prolećnu sezonu u hotelima i pansionima istorijski nizak od 6,9% i da je tom sektoru neophodna pomoć države. 

– Trenutne rezervacije hotela i pansiona za drugu polovinu marta, april i maj su od pet do deset odsto kapaciteta – navodi se u saopštenju. 

Direktor HORES-a Georgi Genov rekao je da nikada u ovo doba godine nije bio tako nizak nivo rezervacije. 

– Očekujemo da će i ove godine domaći turisti, svoje godišnje odmore, pre svega, koristiti u našim hotelima i koristiti usluge naših restorana – rekao je Genov.

Istakao je da je dosadašnja vladina podrška “dobrodošla, neophodna i ohrabrujuća i pružila je doprinos opstanku hotelske industrije, ali da zbog povremenog “”zaključavanja” mora biti nastavljena”. 

Dodao je da je podrška države za ugostiteljski sektor potrebna dok se turistička industrija ne oporavi. 

On je rekao da HORES poziva lokalne samouprave, javna preduzeća i Fond za razvoj da imaju razumevanja i pruže podršku i svako u svom domenu, da doprinese da se prevaziđe situacija prozrokovana virusom korona.

Genov je rekao da HORES traži od Vlade da interveniše kod banaka, kako bi osigurala da one tom sektoru pruže odgovarajuću podršku.

Od države se očekuje i da smanji porez na dodatu vrednost na hranu sa 20 na 10% kao što je to uradila većina zemalja EU.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!