fbpx

HORES predložio 100.000 dodatnih vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji

A29FACED-8BBD-45CA-8E83-7CFB7D2E54E9

Udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede Srbije (HORES) saopštilo je da je uputilo inicijativu Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije za još jednu podršku odobravanjem dodatnih 100.000 turističkih vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji.

– Pre nekoliko godina, kada je Vlada Srbije donela odluku o uvođenju turističkog vaučera, to je imalo pozitivan ekonomski efekat na razvoj hotelijerstva i turizma – navodi se u pismu upućenom nadležnoj ministarki Tatjani Matić.

Dodaje se da su turistički vaučeri umnogome značili i pružaocima turističkih usluga, koji su, i na taj način, dolazili do sigurnih prihoda.

Ističe se da, s obzirom na to da će ove godine građani Srbije moći da godišnje odmore provode i u Grčkoj, Egiptu, Turskoj, Hrvatskoj, Crnoj Gori, može se očekivati pad broja noćenja u hotelima i banjskim i planinskim turističkim destinacijama, pa HORES predlaže da se limit za subvencionisane vaučere sa sadašnjih 70.000 dinara mesečnih prihoda poveća na 90.000 dinara.

To povećanje limita bi, kako je ocenjeno, obezbedilo veću popunjenost, odnosno zainteresovanost građana, sa većom platežnom mogućnošću, da godišnje odmore provedu i u hotelima Srbije.

Povećanjem limita za pravo korišćenja turističkog vaučera za subvencionisani smeštaj, povećala bi se, naveo je HORES, zainteresovanost i za hotelski smeštaj, budući da su do sada najviše koristi imali pružaoci usluga u privatnom smeštaju.

Ove godine, Vlada Srbije je dodelila prvo 100.000 vaučera, pa dodatnih 20.000 vaučera, što je, 10. maja, podeljeno za manje od tri sata.

Izvor: eKapija

Fotografija: Turistički žurnal

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!