fbpx

HORES: Pomoć države gradskim hotelima ublažiće krizu u poslovanju i sačuvati zaposlene

cozy-modern-bedroom-3144580

Predsednik Skupštine Poslovnog udruženja hotelijera i restoratera Srbije (HORES) Tomislav Momirović izjavio je da će prva sektorska pomoć države, namenjena gradskim hotelima od 350 EUR po ležaju i 150 EUR po osobi, ublažiti posledice krize u poslovanju izazvane pandemojim koronavirusa.

– Pomoć je namenjena gradskim hotelima koji nisu mogli nikako drugačije da nadomeste gubitke u poslovanju, jer u hotele u Beogradu i Novom Sadu teško će doći ljudi iz Leskovca ili Bačkog Petrovca u većem obimu. To nije realno -rekao je Momirović za RTS.

On je naveo da hotelski biznis u gradovima trenutno ne postoji i da je u tim okolnostima prioritet da se sačuva infrastruktura i zaposleni.

– Jedini uslov za direktnu pomoć je da se ne otpuste radnici. Ova mera će doprineti da se sačuvaju zaposleni u narednih šest meseci, kojiko će ovo sigurno trajati, Vlada će pokriti dve ili tri plate i isto toliko i hotelijeri iz rezervi ili zaduženja u uslovima kada nema prometa – rekao je za on i podsetio da je u Beogradu popunjenost hotela pala ispod 9%.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije, Rasim Ljajić, najavio je pre nekoliko dana da se krajem septembra, najkasnije početkom oktobra, očekuje isplatu 1,25 milijardi dinara pomoći za oko 280 hotela u gradovima.

Izvor: eKapija

Fotografija: ilustracija, Pixabay

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!