fbpx

HORES: Počela obuka “Čisto i sigurno” za turističke radnike

wellness-589770_1280

Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede (HORES) započelo je obuke za trenere u cilju sprečavanja širenja COVID-19 u turističkim objektima, saopštio je HORES.

Obuku 55 trenera koji će u narednom periodu da održe niz treninga širom Srbije za više od 8.000 zaposlenih u ugostiteljstvu i turizmu, održala je profesor Biljana Mijović, specijalista epidemiologije.

– Osnovni cilj je da se osposobe turistički i ugostiteljski radnici koji bi, svojim gostima, pružili siguran boravak i time smanjili rizik od širenja virusa na minimum. Turizam je jedan od sektora koji je pretrpeo najviše posledica po izbijanju pandemije. Stoga je HORES započeo sertifikacionu šemu u okviru projekta “Čisto i sigurno”, koji je usmeren na prevenciju širenja COVID-19 u turizmu i ugostiteljstvu – navodi se u saopštenju.

U okviru projekta “Čisto i sigurno”, u martu ove godine, raspodeljena su dezinfekcionu oprema i sredstva lokalnim turističkim organizacijama, hotelima, pružaocima usluga priavtnog smeštaja, restoranima, muzejima i spomenicima kulture širom Srbije.

Druga faza projekta “Čisto i sigurno” imaće fokus na osposobljavanju zaposlenih u turizmu i ugostiteljstvu, koji će biti obučeni kako da sprovode epidemiološke mere na pravilan način.

Obuke će se bazirati na primeni zdravstveno-higijenskih mera koje će doprineti da objekti i zaposleni budu spremni za prihvat gostiju u uslovima pandemije.

Svi polaznici, koji uspešno završe obuku, dobiće sertifikat kao potvrdu da su spremni da svoje usluge pružaju u skladu sa merama koje sprečavaju širenje virusa.

Ovaj trening je bio prvi u nizu obuka koje će u narednom periodu biti održavane širom Srbije, a obuhvatiće hotele, pružaoce usluga privatnog smeštaja, restorane, i ostale turističko-ugostiteljske objekte.

Podršku u realizaciji “Čisto i sigurno” pružio je projekat “#EUzaTebe – za kulturno nasleđe i turizam” koji finansiraju Evropska unija i nemačko Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnji u razvoj BMZ, a sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!