fbpx

Holandski kamperi ponovo gosti kampa na Zlatiboru

scott-goodwill-y8Ngwq34_Ak-unsplash

Nakon pauze izazvane pandemijom korona virusa, zlatiborski kamp ponovo je ugostio veliku grupu holandskih kampera, za koje su upriličeni i veoma zanimljivi izleti i obilasci Sirogojna, Stopića pećine, Vodopada u Gostilji i  Mokre Gore.

Ovde sada borave prve dve organizovane grupe inostranih kampera u toku ovog leta. Jednu grupu čine članovi najvećeg holandskog kamping kluba “NKC” i oni borave od 20. do 23. maja, dok drugu grupu čine članovi jedne od najvećih kamping asocijacija u Holandiji “ASCI”.Oni su na Zlatibor stigli sa 20 vozila i u kampu na Tić polju borave tri noćenja, od 22.  do 25. maja.

Zlatiborski kamp je nezaobilazna stanica zapadno-evropskih kamping grupa na njihovom proputovanju kroz zemlje Balkana. Iako je prethodne dve godine pandemija korona virusa u znatnoj meri onemogućila dolazak organizovaih grupa, ove godine, čim su se za to stekli povoljni uslovi, saradnja sa kamping ascojicijama je nastavljena.

Da uslovi za boravak u zlatiborskom kampu ispunjavaju visoke standarde evropskih kampera najbolje potvrđuje podatak, da u organizaciji velikih evropskih kamping asocijacija, već godinama, ovde odmaraju Holanđani, Nemci, Englezi, Česi, Slovenci… Dobra saradnja biće nastavljena i u narednom periodu jer je za ovo leto a i sledeću godinu već sada ugovorena poseta nekoliko velikih grupa. Pored toga što uživaju odmarajući se u kampu, oni obilaze najpoznatije atrakcije i upoznaju se sa prirodnim lepotama, kulturom i tradicijom zlatiborskog kraja.

Izvor: Turistička organizacija Zlatibor

Fotografija: Unsplash.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!