fbpx

Hercegovačko-neretvanska županija će sa Hrvatskom rebrendirati Hercegovinu

town-5691289_1920

Predsednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg boravio je u službenoj poseti kod ministarke turizma i sporta Republike Hrvatske Nikoline Brnjac.

Kako je sapšteno iz Vlade HNŽ-a, razgovarali su ”o mogućnostima realizacije konkretnih projekata, kroz institucionalno jačanje saradnje”.

Naglašeno je, navela je Vlada HNŽ-a u saopštenju za javnost, kako postoji ”iskoristiv prostor za zajedničku stratešku promociju turističkih proizvoda kroz stvaranje zajedničke turističke ponude i jedinstvenog turističkog proizvoda koji bi povezao jadransku obalu sa zaleđem, u širem hercegovačkom prostoru, s naglaskom na turistički potencijal i prepoznatljiva odredišta u HNŽ-u”.

”Bogato iskustvo Republike Hrvatske od izuzetne nam je važnosti i posebno je primenjivo u unapređenju delovanja turističkih zajednica, aktivnoj promociji turističkih potencijala, planskoj izradbi visokokvalitetnih turističkih materijala, nastupima na međunarodnim sajmovima, konferencijama, kongresima, izložbama… U tom kontekstu želim naglasiti kako ćemo našu saradnju u turizmu na poseban način konkretizovati u sklopu ovogodišnjeg Sajma ekonomije u Mostaru gde ćemo zajednički nastupiti. Takođe, što smatram izuzetno bitnim i u čemu se HNŽ-a već pozicionirala kao pouzdan partner, od izuzetnog su nam značaja osmišljavanje i realizacija projekata prekogranične saradnje, posebno u našim pograničnim područjima, u čemu se otvaraju nebrojene mogućnosti, s preduslovima poput transfera znanja, razmene stečenih iskustava i primera pozitivnih praksi, u čemu je ministarka Brnjac najavila nesebičnu potporu”, komentarisao je Herceg, pozvavši hrvatsku ministarku u uzvratnu posetu.

‘Vizija se zasniva na organizovanju zajedničkih događaja kroz ideju rebrendiranja Hercegovine kao turističkog odredišta, razvijanje celogodišnjeg aktivnog turizma u svim savremenim turističkim granama i smerovima, razvijanju postojećih i osmišljavanju novih turističkih staza, takođe i potpori stalnoj nadgradnji svih pojedinaca u turističkom sektoru”, dodao je Herceg.

Ministarka Brnjac je najavila ”snažan angažman u pomoći ovom prostoru u razvitku i snažnijem globalnom brendiranju njegovih brojnih turističkih potencijala”.

“I sama je iskazala želju i spremnost za osnaženjem prekogranične saradnje i, u tom smislu, iskorištenje finansijskih mogućnosti koje Evropska unija nudi”, navela je Vlada HNŽ-a.

Izvor: Bljesak.info

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!