fbpx

Gubitak kompanije Ryanair 185 mil EUR u prvom kvartalu – Prihod pao 95%

Ryanair

Irski niskotrifni avio-prevoznik Rajaner (Ryanair) prijavio je danas gubitak od 185 mil EUR u prvom kvartalu kompanijske fiskalne godine u odnosu na neto dobit od 243 mil EUR u istom periodu godinu ranije.

Prihod kompanije je pao za 95%, za skoro 2,2 mlrd EUR, na svega 125 mil EUR, navodi se u saopštenju Rajanera dostavljenom Tanjugu.

Promet putnika se stropoštao za 99% od sredine marta do kraja juna, na samo 0,5 miliona sa 42 miliona u uporednom lanjskom tromesečju.

Smanjenje troškova od 85% tokom prvog tromesečja nije bilo dovoljno da kompenzuje ovaj pad prihoda, pošto je rezervacija karata naglo prekinuta već u prvim nedeljama krize Covid-19, dodaju iz Rajanera.

Očuvanje likvidnosti je bio prioritet, pa je na kraju izveštajnog perioda kompanija u bilansu stanja raspolagala sa 3,9 mlrd EUR gotovine.

U saopštenju se napominje da grupa vodi pregovore sa zaposlenima i njihovim sindikatima o skromnom smanjenju plata da bi se izbeglo veće gašenje radnih mesta, ali da je, nažalost, njihova podružnica Lauda morala da sprovede dubok i bolan spasilački program jer bi u suprotnom bila zatvorena njena glavna vazduhoplovna baza u Beču 29. maja.

Rajaner je od kraja juna i početkom jula obnovio letove ka većini destinacija u njihovoj mreži, i očekuje da će ovog meseca nivo letova dostići oko 40% od onoga koji je uobičajen za jul. da će u avgustu porasti na oko 60%, a u septembru na 70%.

Izvor: eKapija

Fotografija: ilustracija, Pixabay

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!