fbpx

Grčki ministar turizma: Ove godine u Grčku bez antigenskih i PCR testova

greece athens

Srpski turisti će ove letnje sezone moći da uđu u Grčku bez PCR testa, antigenskih testova i bilo kakvih dodatnih dokumenata, rekao je danas u Beogradu ministar turizma Grčke Vasilis Kikiljas.

Kikiljas je posle sastanka sa ministarkom turizma Srbije Tatjanom Matić novinarima rekao da će se u junu u Solunu održati sastanak turističkih organizacija iz Srbije i Grčke o prevazilaženju krize nastale u toku pandemije korona virusa.

– Vezano za zahtev ministarke Matić za ukidanje rominga za srpske turiste u Grčkoj, mobilni operateri su privatnici, ali ćemo dati sve od sebe da utičemo na njih kako bi se ukinuo roming ili smanjile tarife – kazao je Kikiljas.

Ministri turizma Srbije i Grčke najavili su otvaranje kancelarije Turističke organizacije Srbije u Atini. Prema rečima Kikiljasa, kancelarija će pomoći da “Grčka podrži privatni sektor tako da ljudi iz cele Grčke mogu da dođu u gradove u Srbiji”.

Tatjana Matić rekla je da je sa grčkim ministrom turizma razgovarala o unapređenju bilateralne saradnje u oblasti turizma i posledicama pandemije.

– Usaglasili smo se da ćemo zajedničkim snagama pomoći privatnom sektoru i turističkim agencijama i operatorima da rešavaju probleme izazvane kovid pandemijom – rekla je ona.

Istakla je da se ti problemi odnose na neralizovana zamenska putovanja i na zarobljeni novac turističkih agencija koji se nalaze kod hotelijera u Grčkoj.

Matić je rekla da je na sastanku bilo reči i o unapređenu promotivnih aktivnosti Srbije i Grčke, o razvoju planinskog turizma, spa turizma i produženju sezone.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!