fbpx

Grčka ukida gotovo sva ograničenja korone

santorini, Greece

Grčko ministarstvo zdravstva objavilo je da od subote (9. oktobra) ukida većinu ograničenja vezanih za koronavirus u toj zemlji. To zanći da se ukida noćni policijski čas koji je ranije bio na snazi u grčkim regijama s velikim brojem infekcija.

Međutim, od stanovnika takozvanih “crvenih zona” traži se poseban oprez, rekao je grčki ministar zdravstva Thanos Plevris.

Najavljena dalja popuštanja posebno utiču na noćni život. Za vakcinisane bi od subote trebalo ponovo omogućiti stajanje i ples u klubovima i na priredbama.

“Za vakcinisane će postojati potpuna sloboda, bez ograničenja. Osoblje u restoranima i zabavnim mestima preduzeće potrebne mere i nositi maske”, rekao je ministar zdravlja.

Broj zaraženih, koji je u Grčkoj naglo porastao od juna, sada se stabilizovao. Ipak, situacija je mnogo napetija nego u Nemačkoj: Prema Univerzitetu Johns Hopkins, vrednost incidencije u Grčkoj trenutno iznosi 147,3 nove infekcije na 100.000 stanovnika u poslednjih sedam dana (od 7. oktobra).

Radi poređenja: U Nemačkoj je vrednost trenutno 63,8 (od 8. oktobra). U Grčkoj je od početka pandemije korona virusom zaraženo ukupno 668 811 ljudi; 15.012 ih je umrlo povezano s COVID-19.

Ulazak u Grčku je dopušten turistima ako mogu dokazati potpuno vakcinisanje ili oporavak od korone. Alternativno, moguće je i pokazati negativni PCR test (star najviše 72 sata) ili test antigena (star najviše 48 sati). Deca mlađa od 12 godina izuzeta su od obveze pružanja dokaza i ispitivanja.

Izvor: Turizmoteka

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!