fbpx

Grčka spremna za turiste!

santorini, Greece

Grčka je završila trogodišnji projekat izgradnje i modernizacije 14 regionalnih aerodroma uključujući Solun, a vrednost radova bila je 440 mil EUR.

Premijer Kirjakos Micotakis izjavio je na svečanosti povodom završetka radova na proširenju kapaciteta solunskog međunarodnog aerodroma Makedonijada rekao da “Solun konačno dobija aerodrom kakav zaslužuje”.

U renoviranje tog aerodroma uloženo je 100 mil EUR i on sad izgleda prilično drugačije, rekao je Micotakis dodajući da je napravljen novi veliki terminal, mnogo više trgovinskih objekata i da će moći da opsluži 10 miliona putnika godišnje i otvori 10.000 novih radnih mesta.

Osim u Solunu projektom su obuhvaćeni aerodromi Aktion i Kavala, kao i 11 aerodroma na ostrvima Krf, Krit, Kefalonija, Kos, Lezbos, Mikonos, Rodos, Samos, Santorini, Skijatos i Zakintos, prenosi ANA.

U okviru projekta izgrađeno je pet novih modernih aerodroma, isto toliko je prošireno, a modernizovana su četiri.

– Dok izlazimo iz pandemije nadamo se da će nam povećan letnji aviosaobraćaj omogućiti da se radujemo boljoj turističkoj sezoni nego što smo imali prošle godine – rekao je Micotakis.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!