fbpx

Grčka rešila problem učitavanja QR kodova – Turisti sada uz potvrdu mogu da ulaze u zatvorene prostore

santorini, Greece

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić saopštila je da je Ministarstvo turizma Republike Grčke uspešno rešilo problem očitavanja QR kodova na proverama u zatvorenim prostorima i lukama, državljanima koji dolaze van zemalja Evropske Unije.

– Građani Srbije, kao i Ujedinjenog Kraljevstva, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Saudijske Arabije itd. imali su probleme pri očitavanju QR kodova. Ovo je pitanje tehničke prirode, koje je moralo da se reši sa Grčke strane i njihov ministar turizma mi je danas potvrdio da je problem otklonjen – rekla je Matić, navodi se na portalu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Građani koji dolaze van zemalja Evropske Unije mogu ući u zatvorene prostore, poput bioskopa, restorana, kafića uz potvrdu o kompletiranoj imunizaciji protiv koronavirusa ili uz potvrdu da su bolovali od korona virusa u periodu od 1-6 meseci pre putovanja. Potvrda može biti u papirnom ili elektronskom obliku, a uz potvrdu potrebno je priložiti i lični dokument.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!