fbpx

Grčka produžuje karantin do Uskrsa

santorini, Greece

Grčku je COVID-19 jako pogodio. U cijeloj zemlji incidencija je daleko više od 50 slučajeva na 100 000 stanovnika tijekom sedam dana, zbog čega je cijela Grčka klasificirana kao rizično područje.

Ulazak u Grčku zračnim i kopnenim putem moguć je samo uz potvrdu o negativnom PCR testu priznatog ispitnog laboratorija iz zemlje polaska na engleskom jeziku, ime, adresu i broj putovnice / osobne iskaznice. Trenutačno nije jasno u kojoj je mjeri obvezno podnošenje negativnog PCR testa prilikom ulaska morem, pa je uputno takvu potvrdu ponijeti sa sobom.

Test ne smije biti stariji više od 72 sata.
Sve osobe koje ulaze u Grčku morem, zrakom i kopnom do 5. travnja 2021. moraju ući u sedmodnevnu domaću karantenu. Nakon registracije putnici dobivaju potvrdu s QR kodom, koja se automatski šalje e-poštom najkasnije na dan ulaska. Ako se prilikom ulaska ne može prikazati šifra, moguća je kazna od 500 eura. QR kod mora biti prikazan prilikom prijave / ukrcaja.

Ulazak i izlazak kopnom za “nebitna putovanja”, tj. Turistička putovanja, moguć je samo preko Bugarske i samo preko graničnog prijelaza Promachonas. Do daljnjeg ulazak i izlaz preko Albanije ili Sjeverne Makedonije moguć je samo grčkim državljanima, osobama s grčkom dozvolom boravka i osobama s dokazanim stalnim boravkom u Grčkoj.

Izvor: Turizmoteka

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!