fbpx

Grci ukidaju PLF obrazac – Povećanje kapaciteta turističkih autobusa na 100% 

santorini, Greece

Putnici koji ulaze u Grčku neće morati prethodno da popunjavaju PLF obrazac i ta odluka stupa na snagu od 15. marta, najavio je ministar turizma Vasilis Kikilijas.

Obrazac za lociranje putnika (PLF) uveden je tokom pandemije kao obavezan uslov za putovanje i ulazak u Grčku.

– Prema preporuci komiteta stručnjaka ministarstva zdravlja, popunjavanje obrasca za lociranje putnika (PLF) od strane posetilaca iz svih zemalja za ulazak u Grčku ukida se od 15. marta 2022. Ovo pojednostavljuje procedure ulaska za putnike, pomerajući fokus na kontrolu sertifikata o vakcinaciji – istakao je Kikilias.
Odluka o ukidanju PLF formulara doneta je u nastojanju da se pojednostave pravila za turiste i zdravstveni protokoli u vezi sa kovidom 19 za putnike uoči zvaničnog otvaranja turističke sezone Grčke ovog meseca.

Pored toga, Covid komitet je takođe preporučio povećanje kapaciteta turističkih autobusa na 100% od 5. marta, uz ventilaciju i upotrebu maske, prenosi GTP.

Obrazac za lociranje putnika (PLF) je morao da se popuni onlajn najmanje 24 sati pre ulaska u zemlju i da sadrži čitav niz informacija, od ličnih podataka do adrese na kojoj će biti tokom odmora i trajanja prethodnih boravaka u drugim zemljama. Stizao je u ponoć na dan ulaska u zemlju, što je posebno putnicima iz Srbije koji su na odmor išli autobusom znalo da zada glavobolju.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!