fbpx

Gradovi koji naplaćuju najveću turističku taksu

sunset-683294_960_720

Honolulu i neki popularni gradovi duž zapadne obale Sjedinjenih Država među najskupljim su na svetu kada su u pitanju noćni troškovi sa kojima se suočavaju turisti koji dolaze. Prema novom istraživanju Monei.co.uk, glavni grad Havaja je najskuplji grad za turističku taksu, koji putnike košta oko 62,85 dolara po noći ili čak 361,93 dolara za boravak od sedam noći. Na sajtu se ističe da Havaji naplaćuju 10,25%„prelaznog poreza na smeštaj“, a grad Honolulu mu je nedavno dodao doplatu od 3%.
Na kopnu, San Francisko i L.A. zauzimaju drugo i treće mesto, naplaćujući 36 i 23,49 dolara po noći. Uz privremeni porez na korištenje od 14% , jednonedeljni boravak u oblasti zaliva može koštati turiste oko 207,29 dolara. U međuvremenu, putovanje iste dužine u Grad anđela koštalo bi otprilike dodatnih 164,40 dolara jer je gradski porez nešto niži i iznosi 12% od cene sobe za noćenje.
Orlando i Majami zaokružuju prvih pet najskupljih gradova za turističke naknade. Prestonica sveta tematskog parka koštaće posetioce dodatnih 14,10 dolara po noći ili nešto manje od 100 dolara za nedelju dana. Noćna turistička taksa Majamija iznosi oko 12,59 dolara, otkrio je Monei.co.uk.
Amsterdam (11,53 dolara) je najskuplji grad u Evropi za ove dodatne troškove, a slede ga par meksičkih odmarališta u Kankunu i Plaja del Karmen (10,99 dolara). Stručnjaci ističu da Meksiko naplaćuje najveću paušalnu stopu turistima za ulazak u zemlju, ističući destinacije kao što su Tajland, Belgija i Japan. Muskat, Oman (9,38 dolara) i Bangkok (8,36 dolara) na Tajlandu zaokružuju prvih 10.

Izvor: TravelPulse

Fotografija: Pixabay

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!