fbpx

Grad Banjaluka ponovio javni poziv za dodelu subvencija u sektoru turizma i ugostiteljstva

business-meeting-5395567_1920

Grad Banjaluka raspisao je drugi javni poziv za dodelu subvencija poslovnim subjektima u oblasti turizma i ugostiteljstva na teritoriji grada Banjaluke, kojima je usled pandemije virusa korona u 2021. godini bio zabranjen ili ograničen rad, saopšteno je na gradskom sajtu.

Imajući u vidu da je prethodno mali broj kandidata ispunio uslove za dobijanje subvencija u oblasti turizma i ugostiteljstva, odlučeno je da se ponovi poziv za dobijanje subvencija za ovu grupu, a kako bi se, pre svega, očuvala radna mesta i zadržala privredna aktivnost.

Stoga je Odeljenje za privredu pripremilo izmene i dopune Pravilnika o uslovima i načinu korištenja subvencija poslovnim subjektima u periodu krize u Banjaluci, kako bi se jasnije definisao način i vrsta dostavljanja pojedine dokumentacije.

– Kako je predviđeno javnim pozivom, hoteli, moteli i hosteli mogu da dobiju od 350 do 450 KM po osobi – u zavisnosti od broja zvezdica, a turističke agencije, tur-operatori i izvođačka delatnost najviše do 1.000 KM po zaposlenom radniku sa punim radnim vremenom.

Kada su u pitanju subvencije svadbenim salonima i noćnim klubovima mogu se odobriti sredstva u iznosu do 7.000 KM po poslovnom subjektu – navedeno je u saopštenju.

Prijave sa potrebnom dokumentacijom podnose se Odeljenju za privredu.

Rok za podnošenje zahteva u kategoriji subvencija poslovnim subjektima u oblasti turizma i ugostiteljstva u doba krize je 15 dana od dana objave javnog poziva.

Kompletan javni poziv i prijavne obrasce možete pronaći na sledećem link-u.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!