fbpx

Google gasi opciju Reserve with Google (RWG) za kupovinu ulaznica za izlete, aktivnosti i atrakcije

finger-769300_1920

Google gasi opciju Reserve with Google (RwG).

Naime, usluga rezervacije Reserve with Google (RwG) koja omogućuje kupcima kupovinu ulaznica za izlete, aktivnosti i atrakcije, koji su deo Googleovog popisa operatora, se gasi od 01. avgusta. Partneri RwG-u, uključujući sisteme za rezervaciju, online putničke agencije (OTA) i druge tehnološke partnere, potvrdili su kako su dobili obaveštenje od Googla vezano uz gašenje ove usluge.

Obavestili bismo vas da Google planira službeno isključiti Reserve with Google za obilaske, aktivnosti i atrakcije 1. avgusta 2021. To znači da se gumb Kupi karte više neće pojavljivati ​​nakon 31. jula“, obavestio je Google operatere i partnere.

RwG je usluga koja stoji iza gumba “Kupi ulaznice” na Google MyBusiness listama mnogih organizatora putovanja, aktivnosti i atrakcija, a omogućuje kupovinu karata bez napuštanja Google-a. Zanimljivo, gašenje usluge se odnosi samo na ture, aktivnosti i atrakcije, a ne i na ostale usluge poput restorana, salona i drugih lokalnih preduzeća koje koriste RwG za rezervaciju svojih usluga.

Strategija je da Google postigne doslednost svih svojih različitih proizvoda u svrhu monetizacije. Dakle, kao što je Google prebacio svoj hotelski proizvod, Google Hotels, na kombinaciju oglasa i besplatnih veza, to će učiniti isto s obilascima i aktivnostima ili iskustvima.

No, smanjivanje broja usluga rezervisanja ne znači da Google postaje manje moćan u segment putovanju. “Nameravamo uvesti pilot projekt uvođenjem veza za rezervaciju karata na Google pretraživanju, tako da korisnici mogu lako upoređivati ​​mogućnosti poseta omiljenim atrakcijama”, rekao je glasnogovornik.

Dakle, ovo se u početku razlikuje od načina na koji Google postupa s Google hotelima, Googleom iznajmljivanjem smeštaja i Googleovim letovima, koji su upakovani u e cenu usluge Google Travel.

Google će u početku na Google pretraživanju nuditi karte za atrakcije, a kako navodi Skift, potrošači bi verovatno mogli započeti s Google pretraživanjem, a zatim rezervisati atrakcije na web stranicama samih atrakcija ili kod partnera kao što su online turističke agencije.

Već se dugo govori kako Google koristi svoju moć i sve više ulazi u sektor turizma pretvarajući se u svojevrsnu online putničku agenciju. No, ovaj potez ipak pokazuje drugačiji smer razvoja strategije. Jer s druge strane, onda bi se morao takmičiti na tržištu sa najvećim oglašivačima, kao što su Booking.com, Expedia i mnogi drugi. To bi Googleov masovni posao turističkog oglašavanja, koji je jedna od njegovih najvećih vertikala, doveo u opasnost.

Tanka je linija od partnera turističkom sektoru do glavnog konkurenta turističkom tržištu.

Izvor: HrTurizam

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!