fbpx

Golf sve popularniji u Srbiji – Privlači sve više domaćih i stranih turista

Golf -

Golf, jedan od popularnijih sportova u svetu, iz godine u godinu postaje sve atraktivniji i u Srbiji. Škotski sport koji se praktikuje na jedinom terenu za golf u Vojvodini, privlači domaće i strane turiste, ali postaje i sve češći izbor profesionalnog sporta kod mladih.

Kada je prvi put udarila golf lopticu, novosađanka Sara Šušić se, kako kaže, zaljubila u taj sport. Danas, tri godine kasnije, osvaja medalje na klupskim i državnim turnirima i tvrdi da voli da trenira u golf klubu Centar u Žablju, jer je atmosfera zaista posebna.

– Trebalo bi svi da dođu da bar probaju da igraju, zato što je stvarno jedinstveno i uživali bi. Em je priroda tu, em ljudi ovde. Bilo bi super da postoji barem još dva terena ovakva – rekla je Sara golferka Sušić.

Prostirući se na 35 hektara, sa devet staza i oko 100 članova, golf teren na Zrenjaninskom putu je kao takav jedinstven u Srbiji, a u okviru kluba se može uživati u turnirima profesionalnih golfera svake subote, pokaznim časovima, akademiji i ugostiteljskoj usluzi.

– Svima je interesantno da posmatraju golfere, jer to je nešto što u principu mogli da vide samo na nekim većim turnirima i prenosima koje imaju na televiziji, ali uvek je zanimljivo ovde deveta staza kada se završava i da pozdrave dobar udarac i da aplaudiraju – rekla je Zorica Mraović, menadžerka golf kluba “Centar”.

Tvrdeći da je golf teren fokus njihovih turista, u turističkoj organizaciji Žabalj ističu da ta opština putem svih društvenih mreža i u sklopu projekta Identis Turističke organizacije Vojvodine i Čongradske županije promoviše i ostale potencijale tog mesta.

U kajaku, golfu, lovu, ribolovu i drugim sportovima na teritoriji opštine Žabalj uživa i dosta Francuza, Italijana, Austrijanaca i drugih naroda u toku godine, ali je posetilaca, kako kažu u turističkoj organizaciji najviše iz regiona, na koji su oni i primarno fokusirani.

Izvor: eKapija

Fotografija: ilustracija, Unsplash

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!