fbpx

Gde u Beogradu probati jela iz različitih zemalja i zašto je francuska kuhinja najbolja u Valjevu?

salad-2756467__340

U Beogradu, u poslednjih nekoliko godina sve se više otvaraju restorani različitih etničkih kuhinja.

Azijskih je i dalje najviše u glavnom gradu, i to pre svega kineskih i japanskih, a od prošle godine, Beograd je postao bogatiji i za jedan koreanski restoran, Ahmee, koji je brzo osvojio gastro publiku prestonice.
Od pre nekoliko meseci tu je i super mesto za autentične kineske nudle, Oh Dumpling, a stari dobri Miamiam već mesecima radi skoro pa skroz kao indijski restoran sa talentovanim Indijcem na čelu kuhinje.
U glavnom gradu postoji i grčki i španski i portugalski restoran, tu je i Buena Vida, autentičan meksički restoran, samo još francuskog restorana na gastro sceni prestonice i dalje nema. Neki iskusni kuvari rekli su da je to zato što nema uslova za to u Srbiji, zato što je francuska kuhinja zahtevna i zato što treba mnogo novca da se otvori restoran francuske kuhinje. I sigurno da su u pravu.
S druge strane, interesantno, u beogradskim restoranima može biti i nemoguće naći dobro pripremljena jela francuske kuhinje, a da nije foie gras u pitanju, dok na primer, u Valjevu, u trenutno veoma popularnoj kafani koja se zove Usput, možete pojesti veoma dobre puževe.
Nekada je u Resetu, ušuškanom dorćolskom restoranu, radio šarmantni i pre svega veoma talentovani kuvar poreklom iz Francuske, pa je to mesto tada bilo i nešto najpribližnije francuskom restoranu u prestonici. Danas, od novijih, trenutno, Puter bistro baš fino koketira sa francuskom kuhinjom, a nije loš ni Bistro Mali Pijac. Takođe, u Salonu 1905 možete pojesti par dobrih francuskih zalogaja, kao i u restoranu na ćošku.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!