fbpx

Gde građani BiH mogu putovati bez većih prepreka i uslova za ulazak?

beach-5691606_1920

Sezona godišnjih odmora u Bosni i Hercegovini i regiji odavno je počela, no građani Bosne i Hercegovine i dalje ne znaju gde letovati zbog epidemioloških mera koje zemlje imaju, odnosno uslova koje imaju za ulazak, a podrazumevaju PCR ili antigenske testove, potvrde o vakcinaciji i revakcinaciji, smeštaju i slično.

Budući da koronavirus i dalje (koliko-toliko) diktira svakodnevni život građana, diktira i prelazak granice, odlazak na letovanje, plaćanje smeštaja i ukupni trošak koji letovanje podrazumeva. Takođe, mnogi građani i porodice, limitirani su proračunom te se često svaka stavka za letovanje proverava više puta – stoga je plaćanje PCR testa za četveročlanu porodicu i dalje veliki trošak.

N1 donosi pregled zemalja gde građani BiH mogu letovati bez većih prepreka i ograničenja za ulazak, kao i pregled zemalja koje turističke agencije iz BiH nude kao destinacije za letovanje.

Podaci koji su se prikupili prošlih nedelja su potvrđeni iz službenih izvora, ambasada ili konzulata, dok je deo prenesen iz Ministarstva spoljnih poslova BiH – iz stavke Upute za putovanja tokom trajanja pandemije COVID-19.

Hrvatska, Crna Gora, Albanija, Grčka, Turska, Egipat, Tunis su svakako zemlje koje su godinama, pa i decenijama iza nas najpopularnije destinacije za letovanje građanima BiH, no iz godine u godinu to postaje i Bugarska, a u ponudi su i neke egzotičnije afričke ili zalivske zemlje.

Sve uslove neophodne za putovanje u navedene države možete pogledati na sledećem link-u.

Izvor: Bljesak.info

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!