fbpx

Funtana – jedna od najtraženijih kamping destinacija u Hrvatskoj

istra-premium-camping-resort-accomodation-you-want

Funtana ima 7 kampova s više od 15 hiljada mesta

Opština Funtana, u prošlosti malo ribarsko i poljoprivredno mesto, razvila se u poznato turističko odredište, u jednu od najtraženijih kamping mesta na Jadranu. Uprkos za mnoge teškoj godini, oni ubiru plodove i ove za njih izvrsne turističke sezone.

Mnogo je zanimljivosti u Funtani, no svakako valja izdvojiti da se upravo u toj opštini nalaze objekti triju najjačih turističkih kompanija u Hrvatskoj – Valamara, Rivijere i Maistre. One zdravom konkurencijom opštini udišu život, posebno svojim kampovima.

– Mi imamo 7 kampova, više od 15 hiljada mesta, u jednom danu možemo ugostiti 20 hiljada gostiju, a zanimljivost je ta što samo mesto ne broji niti hiljadu stanovnika, ističe Ana Milohanić Čehić, direktorica Turističke zajednice Opštine Funtana.

Zanimljivost je i novouređeno gradsko šetalište, kojim se, hodajući 10tak kilometara uz more, stiže do Poreča. Peške odatle stižu i turisti, i to zbog funtanskih restorana i konoba, nadaleko poznatih po izvrsnoj domaćoj hrani, posebnoe ribljim menijima.

– Funtanu inače nazivaju malom gastro rivijerom, jer imamo veliku koncentraciju objekata na malom prostoru, na svakih 20 stanovnika imamo jedan restoran ili konobu, dodaje Milohanić Čehić.

Ugostitelji zadovoljni sezonom.

– Ova godina je čudna, ali nećemo reći da je loša, ima ljudi, i nema problema s koronom, to je najveći plus Istre u ovoj godini, kaže Domagoj Barišić, ugostitelj iz Funtane.

Gotovo 90 posto izvrsnih rezultata ostvareno je u Valamarovu kampu Istra koji nosi 5 zvezdica. I odlučili su – radiće i tokom jeseni i zime.

– Dobro je to što booking ne staje. Ono što je zajednički nazivnik za sve kampove jeste da je last minute ove godine u fokusu, do zadnjega trenutka gosti gledaju gde će ići, ističe Bruno Radoš, direktor operacija za kampove Valamara.

Izvrsno posluju i mali, privatni kampovi. Mnogo je i domaćih gostiju. Stigli su po preporuci i oduševljeni su.

– A kad smo došli ovde, baš smo se oduševili, jer, svaki nož u mobilnoj kućici je oštar, svaki wc je čist, svi super ljubazni, ekstra iskustvo, ja ne mogu reći da toga nema osim ovde nigde u Hrvatskoj, ali mogu reći da nema puno, sto posto, kaže Matko Stanković, gost iz Zagreba.

Čini se da ova turistička godina ipak neće biti tako loša. Bar ne za Istru.

Izvor: Turizmoteka

Fotografija: www.valamar.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!