fbpx

Francuski mediji ističu Hrvatsku kao poželjnu destinaciju

dubrovnik

Francuski magazin Destination, francusko izdanje magazina Forbes, ženski časopis Version Femina, dnevni list i portal Le Figaro, samo su neki od prestižnih francuskih medija koji aktivno pišu i objavljuju o Hrvatskoj kao atraktivnoj, poželjnoj i sigurnoj turističkoj destinaciji.

“Prisutnost Hrvatske u vodećim francuskim medijima predstavlja dodatnu vidljivost i promociju koja nam je iznimno važna u ovim okolnostima. Magazin Destination ima veliku čitanost, na prodajnim će punktovima biti dostupan nekoliko meseci i to upravo u trenucima kada se brojne druge destinacije takođe promovišu s ciljem privlačenja francuskih gostiju”, istaknula je Danijela Mihalić Đurica, direktorica Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Francuskoj, dodavši kako su brojne objave u francuskim medijima, između ostalog i rezultat aktivnosti kancelarije u Francuskoj.

Naime, poslednji broj magazina Destination u celosti je posvećen Hrvatskoj. Časopis na stotinjak stranica govori o lepotama Hrvatske, a osim plaža i ostrva, prikazane su i lepote destinacija iz unutrašnjosti poput Zagorja te city-break destinacija kao što su Zagreb, Split i Rijeka. Časopis je štampan u 100 000 primeraka i biće dostupan na prodajnim mestima širom Francuske sve do kraja leta. U francuskom izdanju Forbesa objavljena je lista 12 atraktivnih evropskih ostrva koja su idealne destinacije za posete ovog leta, a na popisu se, uz najlepša portugalska, grčka i španska ostrva, našla i Korčula uz dodatne informacije oko trenutnih uslova za ulazak u Hrvatsku i projekta Safe Stay in Croatia.

I jedan od najčitanijih francuskih ženskih časopisa Version Femina, kojeg prosečno prati pet miliona čitalaca, objavio je članak u kojem se preporučuje poseta prekrasnom Dubrovniku, odnosno Stradunu, Lokrumu, tvrđavi Lovrijenac i ostalim znamenitostima ovog „bisera Jadrana“. Dubrovnik je centralna tema i članka na specijalizovanom portalu Figaronautisme.com, posvećenog nautičkim sportovima. Ovaj visokokvalitetni i izuzetno čitan nautički portal svojim čitaocima predlaže posetu Lokrumu na kojem se nalaze prekrasne plaže, prirodni fenomen Mrtvo more te tvrđava Royal koju su izgradili sami Francuzi tokom Napoleonove okupacije.

O Hrvatskoj piše i portal magazina Biba koji je među najlepša mesta Evrope na prvo mesto uvrstio Nacionalni park Plitvička jezera, dok je Korčula svrstana na listu najlepših ostrva koje svakako treba posetiti ovog leta.

Dodajmo kako je prema podacima sistema eVisitor u dosadašnjem delu godine u Hrvatskoj ostvareno više od 34 000 dolazaka i više od 116 000 noćenja francuskih gostiju što u odnosu na isto razdoblje prošle godine predstavlja rast od gotovo 300% u noćenjima.

Izvor: HrTurizam

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!