fbpx

Fly Now Pay Later, pokreće prvi svetski glasovni pomoćnik za putovanja 

8F906E57-6086-406C-9779-2162CB57E03E

Klijenti iz SAD koji koriste prvu svetsku uslugu glasovnog pomoćnika za putovanja, MyVoiceTravel, imaće koristi od dodatnih opcija za raspoređivanje troškova svojih letova u trenutku rezervacije.

Udruživši se sa specijalizovanim dobavljačem finansijskih tehnologija za putovanja, Fly Now Pay Later, koji potrošačima pruža alternativne i fleksibilnije opcije za finansiranje predstojećih putovanja, putnici iz SAD koji pretražuju i plaćaju letove koristeći svoj glas preko Amazon Alexa sada mogu da odluče da podele iznos duga na 12 meseci kada kažu „Rezerviši odmah“ i odjavi se preko MyVoiceTravel veb stranice.

Putnici koji ispunjavaju uslove mogu da iskoriste jednostavnu platformu plaćanja Fly Now Pay Later da rezervišu bilo koju od 300.000 globalnih avio kompanija i 180.00 hotela i aktivnosti na preko 185 destinacija širom sveta za koje MyVoiceTravel isporučuje karte, olakšavajući finansijski teret organizovanja putovanja i olakšavajući iskustvo rezervacije bez problema i manje stresa.

Mirko Marmai, potpredsednik za operacije, Qou Vadis Travel LLC, koji je 2022. godine predstavio novi kanal za prodaju putem glasa za putovanja, rekao je „Sa više od 55 godina u industriji, pomogli smo našim klijentima da iskuse čudo našeg sveta kroz izuzetna putovanja iskustva.”

„Usluga turističke agencije danas nije ograničena samo na prodaju avionske karte ili rezervaciju hotela, već se proteže na apsolutno sve oko nje što celokupno iskustvo čini dostupnijim i prijatnijim.”

„MyVoiceTravel je rođen iz ambicije da rezervisanje putovanja učini bržim, lakšim i intuitivnijim. Na isti način na koji se putovanja i tehnologija uvek menjaju, potrebe se takođe stalno menjaju.”

„Nedavna studija je pokazala da bi dva od tri ispitanika imala veću verovatnoću da kupuju od pružaoca usluga putovanja ako bi im omogućio plaćanje na rate. I kao takvi, smatrali smo da je neophodno povećati opseg MyVoiceTravel-ovih opcija plaćanja da bismo zadovoljili te potrebe.”

„Smatramo da je Fly Now Pay Later apsolutno pravi partner koji će vam pružiti veći izbor i fleksibilnost kada naši klijenti lete.”

Tokom vrhunca pandemije Quo Vadis Travel LLC se fokusirao na poboljšanje procesa integracijom više automatizacije.

Trenutno je u upotrebi 4,2 milijarde glasovnih asistenata širom sveta, a do 2024. godine se očekuje da će ih biti 8,4 milijarde.

Koristeći Amazon Alexa, 55-godišnja turistička kompanija počela je da razvija tehnologiju koja se aktivira glasom za klijente da pretražuju i rezervišu putovanje sa samo nekoliko komandi i upita.

Nazvan MiVoiceTravel, koristio je Amadeus Web Services da izvrši tehnologiju i Amadeusov pristup inventaru dobavljača za distribuciju sadržaja.

Klijenti mogu da biraju između mnoštva letova i hotela i da izaberu itinerar za rezervaciju. Uspeh integracija došao je u ključnom trenutku kada je uloga tehnologije i savetnika za putovanja bila ključna za obnovu putovanja.

Komentarišući partnerstvo, Jasper Dikes, izvršni direktor kompanije Fly Now Pay Later, rekao je: „Naša misija je oduvek bila da vidimo svet i povežemo prijatelje i porodicu što je lakše i pristupačnije.”

„Fleksibilnost plaćanja igra ključnu ulogu jer potrošačima obezbeđuje niže troškove unapred. To ne samo da značajno povećava stope konverzije za trgovce na putovanjima, već vidimo i da povećava učestalost putovanja.”

„Postoje milioni ljudi širom sveta kojima je potreban jednostavan način da finansiraju svoje letove. I uspevamo u pretvaranju gledalaca u bukere.”

Izvor: TravelDailyNews

Fotografija: Pixabay

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!