fbpx

FlixBus pokreće sve međunarodne linije te očekuju oporavak turističkog prometa

venice-4736523_1920 (1)

Nakon značajnog pada prometa u međunarodnom transportu prošle godine kao posledica pandemije koronavirusa, ove godine FlixBus očekuje porast prometa, posebno u turističkoj sezoni.

Uprkos još uvek strogim epidemiološkim merama i ograničenjima na graničnim prelazima unutar EU, FlixBus beleži rastući trend rane kupovine karata na međunarodnim linijama koje povezuju Hrvatsku s tradicionalnim tržištima emitiranja turista.

S obzirom na optimistična očekivanja, FlixBus ove godine lansira sve međunarodne linije na kojima je radio. Ove sezone Flixbus će ponovo povezati Hrvatsku sa 50 destinacija u osam zemalja, koja su ujedno i ključna emitivna tržišta za Hrvatsku – Nemačku, Sloveniju, Poljsku, Austriju, Italiju, Češku, Mađarsku i Srbiju.

„Od ulaska na hrvatsko tržište kao snažnog i već prepoznatljivog brenda na evropskom tržištu, zabeležili smo veliki porast broja turista koji su u Hrvatsku stigli zahvaljujući našoj evropskoj autobuskoj mreži. Godišnji rast broja putnika tokom sezone dostigao je do 80% prema određenim destinacijama. Posle zabrane kretanja putnika, a zbog pandemije koja nas je zatekla prošle godine, broj putnika se logično smanjio. Ove godine, s obzirom na ubrzanje vakcinacije i definisanje pravila putovanja unutar EU, očekujemo ponovo pozitivan trend rasta, zbog čega ćemo krajem maja i tokom juna aktivirati gotovo sve destinacije u mreži linija koje smo imali u 2019. godini, rekao je Ante Grbeša, direktor FlikBus CEE South region.

Flixbus očekuje da će ove godine ukupan međunarodni putnički promet na linijama koje povezuju Hrvatsku sa ključnim emitivnim tržištima u turističkoj sezoni biti približno na nivou od 70 % istog prometa od 2019. godine.

FlixBus, vodeći autobuski prevoznik u međunarodnom saobraćaju u Hrvatskoj, ove godine beleži pet godina od ulaska na hrvatsko tržište, a u tom periodu na međunarodnim i nacionalnim linijama prevezao je preko 3 miliona putnika.

Od dolaska na domaće tržište 2016. godine, FlixBus je sa svojih 12 lokalnih partnera, 149 autobusa i preko 700 vozača povezao više od 250 destinacija širom Hrvatske i Evrope i omogućio direktno putovanje u 12 zemalja, što je podstaklo veći priliv i mobilnost turisti.

Izvor: HrTurizam

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!