fbpx

Filmski festival “Obnova” od 1. do 4. septembra na više lokacija u Novom Sadu

cinema-2556157__340

Treći po redu filmski festival “Obnova” održaće se od 1. do 4. septembra na više lokacija u Novom Sadu, a publika će u sadržaju moći da uživa besplatno.
Kultna, ali i nova domaća filmska ostvarenja biće prikazana na otvorenim i zatvorenim lokacijama poput Kreativnog distrikta i Arene Cineplex. Publika će imati priliku da pogleda digitalno remasterizovane filmove: tu su “Valter brani Sarajevo”, “Sjećaš li se Dolly Bell”, “Bitka na Neretvi”, “Ko to tamo peva”, “Miris dunja” i “Neka druga žena”.
Osim toga, održaće se takmičarski program dugometražnog filma u kojem učestvuju domaća ostvarenja, između ostalih, “Gejm”, “Ala je lep ovaj svet” i “Komedija na tri sprata”.

Ulaznice će moći da se rezervišu krajem avgusta, o čemu će javnost biti detaljno informisana. Takođe, detaljna satnica biće uskoro saopštena.
Ovogodišnji festival obeležiće i dodela specijalne nagrade za doprinos domaćoj kinematografiji, koja će biti dodeljena po prvi put i to reditelju Radivoju Raši Andriću.
Direktor filmskog festivala “Obnova” Marko Vejinović kaže da je ideja festivala da stvori javni kutak za sedmu umetnost, publiku, negovanje i obnavljanje kulture i podsticanje filmog stvaralaštva.
– Raša Andrić je neko ko deceijama iskrenim, društveno-angažovanim filmskim jezikom i nesvakidašnjim humorom stvara jedan umetnički i kulturni prostor u kom se raste. Svaki njegov film je obnova za sebe, obnova dobrih sistema vrednosti i zdravog bunta. Zato će nagrada ove godine pripasti njemu, a u okviru posebnog programa posvećenog Raši, publika će na festivalu imati priliku da pogleda i filmove “Leto kad sam naučila da letim”, “Munje”, “Tri palme za dve bitange i ribicu” i “Kad porastem biću kengur” – poručuje Vejinović.
Bogatijem programu ove godine doprinela je i saradnja sa Fondacijom Friedrich Ebert i Sarajevo film festivalom, te će se na repertoaru naći i film “Gde je Ana Frank?” nagrađivanog reditelja Arija Folmana.
Osim u mnogim projekcijama, posetioci će uživati i u razgovorima sa autorskim ekipama koje su radile na svakom ostvarenju, koji će se održavati u posebnom festivalskom studiju na otvorenom.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!