fbpx

Filharmonija uvodi ulaznice za stajanje za koncert posvećen Parizu 

3214A7AC-CFB2-4521-A26C-707278BBA6EF

Beogradska filharmonija izvodi atraktivan repertoar u znaku Pariza, zajedno sa dirigentom Bendžaminom Švorcom, u petak 3. februara na Kolarcu (20č). Na programu su dela Debisija, Ravela i Geršvina, a kao solista nastupa pijanista Sedrik Tibergen.
Filharmonijska sezona “Na dobrom putu” stiže do Pariza i predstavlja program koji verno dočarava Grad svetlosti. Publiku očekuju senzualne melodije, kolorit i muzičke ekstravagancije. “Obilazak” započinje “Prelidom za popodne jednog fauna” Debisija, a trijumfuje uz ekstatični “Valcer” Ravela, navedeno je na sajtu filharmonije. 
Sedrik Tibergen, francuski pijanista zavidne međunarodne karijere posebno hvaljen zbog svestranosti i širokog repertoara, predstavlja se prvi put uz Ravelov Klavirski koncert u Ge-duru. U kompoziciji se čuje upliv džeza koji je tridesetih godina prošlog veka godina bio izuzetno moderan širom Evrope, kao i bluza koji se naročito razvijao u Americi, dodaje se. 
Džezersko podgrevanje atmosfere kulminaciju će imati u Geršvinovom orkestarskom hitu “Amerikanac u Parizu”. Filharmoničari će prikazati utiske koje doživljava jedan Amerikanac šetajući ulicama Pariza. A kako zvuči pariske taksi sirene, dočaraće perkusionisti svirajući na trubicama koje su ovom prilikom specijalno pojačanje instrumentarijumu. 
– Geršvinova kompozicija nastala je kao porudžbina Njujorške filharmonije i premijerno je izvedena pre 95 godina, a kompozitor je specijalno za ovu priliku doneo četiri sirene pariskog taksija, u želji da američkoj publici što vernije prikaže atmosferu grada – stoji na sajtu. 
Filharmonijska publika će ovom prilikom upoznati Bendžamina Švorca, šefa-dirigenta Državnog rajnskog simfonijskog orkestra, za koga kritičari imaju samo reči hvale zbog intenziteta muziciranja i jasne vizije u interpretacijama. 
Koncert posvećen Parizu je rasprodat, a Filharmonija uvodi 50 ulaznica za stajanje koje će biti u prodaji u petak uoči koncerta, odnosno od 19 sai na blagajni Kolarca.

Izvor: eKapija

Fotografija: Unsplash


PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!