fbpx

Falkensteinter uvodi 2G model za sve zaposlene

apartment-bed-bedroom-chair-271624

Kao austrijska kompanija, sledeći odluku Austrijske savezne vlade, od 1. februara 2022. Falkensteiner uvodi u sve svoje hotele, u svim zemljama u kojima posluje, model 2G za zaposlene.

To znači da će svi zaposleni, njih 2.500, morati biti vakcinisani ili imati dokaz o prebolenju koronavirusa, dok će se na sve nove zaposlene primenjivati 1G pravilo – svi novi zaposleni moraju biti vakcinisani.

Kao poslodavci, dužni smo brinuti o našim zaposlenima, ali i o našim gostima, što shvatamo izuzetno ozbiljno. Takođe, moramo osigurati operativnost naše kompanije. Nažalost, u Evropi se trenutno borimo s mutacijom virusa koja je izrazito agresivna i ima vrlo visoku prenosivost. Sve je više zaraženih. Od infekcija su posebno pogođeni nevakcinisani zaposleni. Testovi i FFP2 maske ne štite adekvatno od infekcije – jedina učinkovita mera je vakcinacija. U to smo čvrsto uvereni! Prepoznali smo da samo vakcina protiv COVID-19 osigurava zaštitu našim zaposlenima i gostima te opstanak cele kompanije”, rekao je Otmar Michaeler, izvršni direktor Falkensteiner Michaeler Tourism Group (FMTG) te dodao kako nisu olako doneli ovu odluku, ali su uvereni da je ona ispravna. “Sada se oslanjamo na solidarnost naših zaposlenih da s nama nastave ovim putem.” zaključio je Michaeler.

U svim Falkensteiner hotelima još na početku pandemije izrađeni su standardi i procesi za siguran i ugodan odmor, a Falkensteiner hoteli u Hrvatskoj nositelji su i oznaka Safe Stay in Croata i Safe travel.

Izvor: HrTurizam

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!