fbpx

EXIT festival je prvi veliki festival na svetu koji je omogućio plaćanje Bitkoinom

Exit festival

Egzit Festival se pridružuje globalnoj kripto revoluciji kao prvi veliki festival na svetu koji je omogućio kupovinu ulaznica bitkoinima, digitalnim sistemo plaćanja koji se uveliko koristi u svetu, saopštili su iz Egzit festivala.

Ova inovacija u poslovanju učiniće još posebnijom proslavu 20. godišnjice festivala, koju će od 8. do 11. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi svojim nastupima obeležiti velika svetska imena kao što su David Guetta, DJ Snake, Tyga, Asaf Avidan, Eric Prydu u b2b setu sa Four Tet, Boris Brejcha, Solomun, Sabaton i mnogi drugi.

S rastom blokčejna, digitalnih valuta i nezamenljivih tokena Egzit je prepoznao da festivali treba da se prilagode i prihvate nove tehnologije kako bi zadovoljili potrebe svoje publike, a sve u cilju rasta i razvoja.

– Potencijal blokčejna, digitalne razmene i valuta je uzbudljiv i želeli smo da budemo sigurni da smo festivalski predvodnici u tom sektoru, da koristimo nove tehnologije, i da smo u stanju da ostanemo u toku sa našom tehnološki pismenom publikom i razvitkom tehnologije – kaže direktor i osnivač Egzit festivala Dušan Kovačević.

Imajući u vidu da plaćanje bitkoinima nije regulisano zakonima Srbije neće biti moguće plaćanje na šankovima i drugim prodajnim mestima na festivalu, već će njima isključivo moći da se plate VIP ulaznica preko Egzitovog međunarodnog partnera Netpositiva.

Proces je jednostavan: kada kupci odaberu stavke koje žele da kupe u veb prodavnici, videće ponuđenu opciju “Plati Bitkoinom”, isto kao što postoji opcija “Plati karticom”. Zatim će dobiti QR kod za skeniranje putem svoje Bitkoin aplikacije, i nakon što se uplata izvrši i bude potvrđena, kupac će dobiti sve kupljene stavke. Samo plaćanje funkcioniše tako što kupci plaćaju Bitkoinom, a Edžitov međunarodni partner Netpositive, koji realizuje ovu mogućnost, isplaćuje festivalu dalje u klasičnim valutama, prema zakonima Srbije.

Bitkoin je najpoznatija svetska kriptovaluta.

Izvor: eKapija

FotografijaEXIT Photo Team 2020

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!