fbpx

Evropska turistička komisija i Mindhaus procenjuju putovanja u zemlji i unutar Evrope

william-iven-gcsNOsPEXfs-unsplash

Sa ciljem boljeg razumevanja i odgovora na uticaj krize izazvane pandemijom Covid-19 na putovanja u Evropi, Evropska turistička komisija (ETC) i Mindhaus su predstavili istraživački projekat za procenu stanja putovanja u zemlji i unutar Evrope kroz detaljno istraživanje tržišta i uvid u ponašanje potrošača.

Naime, Mindhaus, specijalizovana agencija u oblasti marketinga u turizmu i članica V+O Group, dostaviće Evropskoj turističkoj komisiji seriju mesečnih izveštaja, kao i procene za domaća i unutarevropska putovanja za deset velikih evropskih destinacija, sa ciljem podrške turističkom sektoru u Evropi u njihovim naporima ka oporavku.

Situacija izazvana pandemijom virusa Covid-19 i ograničavanje putovanja u cilju sprečavanja širenja pandemije, imale su značajan uticaj na turistički sektor širom Evrope. Razmere ove krize su nepredvidive, a uticaj se osetio u svim evropskim zemljama.

Procenjuje se da će u 2021. godini pad poseta turističkim destinacijama u Evropi biti 54%. Evropske zemlje su ublažile ograničenja, iako je pandemija i dalje prisutna. Kako bi se efektivno podržale evropske destinacije u naporima za njihov dugoročni oporavak, razumevanje osnove za domaća i putovanja unutar regiona od presudnog je značaja.

okus projekta će biti na praćenju osećaja i ponašanja turista pri domaćim i putovanjima unutar Evrope i zasnovano je na kvantitativnom istraživanju tržišta2 u deset velikih evropskih destinacija, posebno u Nemačkoj, Ujedinjenom Kraljevstvu, Francuskoj, Holandiji, Italiji, Belgiji, Švajcarskoj, Španiji, Poljskoj i Austriji.

Ključni izveštaj i preporuke za destinacije i turističko rukovodstvo biće dostupne u šestomesečnom izveštaju počev od septembra 2020. godine.

Eduardo Santander, Izvršni direktor Evropske turističke komisije, izjavio je povodom pokretanja projekta da je sada ključni momenat da se pažljivo isprate promene i trendovi za putovanja u Evropi kako bi se evropskim destinacijama pomoglo da dostave njihove strategije za oporavak.

– Radujemo se što smo pokrenuli ovaj projekat sa Mindhaus-om, koji će postati glavni pratilac trendova evropskog turističkog sektora u narednih nekoliko meseci – rekao je Santander.

Theofilos Kyratsoulis generalni menadžer agencije Mindhaus kaže da je ujedno je čast i priznanje za njihov tim da rade sa Evropskom turističkom komisijom.
– Podržavamo evropske destinacije i turistički sektor, kako bismo bolje razumeli “novu normalnost” i krenuli ka brzom oporavku kroz ova veoma turbulentna vremena – rekao je Kyratsoulis.
Evropska turistička komisija je izabrala Minhaus da sprovede ovaj projekat, uzimajući u obzir obimne rezultate u istraživanju tržišta i marketinškoj strategiji. Ovaj projekat se sufinansira od strane Evropske Unije sa ciljem podrške u oporavku turizma u Evropi, navodi se u saopštenju.

Izvor: eKapija

Fotografija: ilustracija, Pixabay

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!