fbpx

Evropska komisija poziva članice EU-a da drže granice otvorenima

AFFDC2B8-1A8C-4AA5-B8F7-8ACA01507A44

Nakon što je Belgija jednostrano produljila zabranu za sva nevažna putovanja, a Njemačka u nedjelju zatvorila granice sa Češkom i austrijskim Tirolom, Europska komisija najavila je kako će poslati pismo upozorenja svojim članicama. 

Objavio je to na svom Twitter profilu Didier Reynards, povjerenik za pravosuđe i naglasio kako je Europska komisija zabrinuta zbog nedavnih jednostranih odluka, te kako prati situaciju u svim državama članicama.

Europska komisija
Izvor: Reopen Europe

Najavljeno pismo Europska Unija poslat će državama članicama kako bi ih savjetovala da ne zatvaraju granice zbog zaustavljanja širenja koronavirusa.

“Države bi morale obeshrabriti nebitna putovanja do i iz tamnocrvenih područja te izbjegavati zatvaranje granica ili zabrane putovanja” – naglasio je glasnogovornik Europske komisije Christian Wigand.

Kako bi se usporilo širenje koronavirusa i zaštitilo zdravlje i dobrobit svih Europljana, uvedena su ograničenjaw putovanja. Države članice EU-a dogovorile su koordinirani pristup ograničavanju slobodnog kretanja kao odgovor na pandemiju koronavirusa. To uključuje oznaku boje za klasifikacije regija na temelju tamošnje epidemiološke situacije.

Također su se složili oko zajedničkih kriterija koje bi trebali primjenjivati pri odlučivanju o uvođenju ograničenja putovanja, zajedničkom pristupu za putnike iz “crvenih područja” te pružanju jasnijih i pravodobnijih informacija javnosti.

“Očekujemo kako će sve zemlje Europske Unije slijediti koordinirani pristup ograničenjima putovan.

Izvor: HrTurizam

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!