fbpx

Evropa treba biti predvodnik u oporavku turizma

E93B30D2-4F26-4AE4-A6D1-6C15F28B88D1

Najnoviji podaci pokazuju kako je od početka ove godine broj dolazaka turista u Europu pao za 85%. Moglo se to čuti pri današnjem posjetu potpredsjednika Europske komisije Margaritis Schinasa središnjici Svjetske turističke organizacije u Madridu. Na sastanku s glavnim tajnikom UNWTO-a Zurabom Pololikashvilijem istaknuta je i potreba za usklađenim protokolima i digitalnim rješenjima kako bi se omogućilo sigurno međunarodno putovanje.

UNWTO je čestitao Europskoj komisiji što je preuzela vodstvo i unaprijedila planove za pokretanje svog Digital Green Pass-a, prepoznajući potencijal za ponovno pokretanje turizma u brojnim destinacijama. Istodobno, UNWTO je pohvalio i napore Komisije da podrži nacionalne planove oporavka i otpornosti, kao i nedavno pokretanje web stranice i mobilne aplikacije Re-open EU, koje obje učinkovito nadopunjuju globalnu #RestartTourism kampanju.

“Turizmu je sada više nego ikad potrebna snažna politička podrška i udružene akcije. Usklađena pravila o putovanju i zdravstvu ključna su za vraćanje povjerenja i ponovno pokretanje turizma” – izjavio je Pololikashvili.

“Uz cijepljenje i bolje upravljanje krizom nema sumnje kako će ovo ljeto biti bolje nego prošlo. Ponovno otvaranje granica imat će utjecaj i izvan turizma. Potaknut će sveukupni oporavak Europe, koja se neće oporaviti sama. Europa je dio svijeta i spremni smo pronaći način na koji europska zelena potvrda djeluje s rješenjima koja pružaju zemlje ili skupine zemalja izvan Europske unije” – dodao je Schinas.

UNWTO usko surađuje s europskim institucijama od početka pandemije. Svjetski turistički barometar i Ograničenja putovanja UNWTO-a pružaju pouzdane podatke koji vode Europsku komisiju kao i politike pojedinih država članica EU-a. U Madridu je potpredsjednik Schinas obaviješten o napretku koji UNWTO postiže u uspostavljanju prvog Međunarodnog kodeksa za zaštitu turista, što je važan korak ka vraćanju povjerenja u putovanja.

Izvor: HrTurizam

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!