fbpx

EU nastavlja da podržava privatni sektor u turizmu – Poziv za dodelu bespovratnih sredstava

ivan-aleksic-z8f0oFeOgQM-unsplash

Projekat “EU za kulturno nasleđe i turizam” objavio je drugi poziv za dodelu bespovratnih sredstava malim i srednjim preduzećima u oblasti turizma i ugostiteljstva u Donjem Podunavlju i Istočnoj Srbiji i Opštini Topola u Šumadiji. Konkurs je namenjen svim privatnicima u turističkom i ugostiteljskom sektoru, koji su zainteresovani za unapređenje svojih usluga.

Osnovni cilj ove podrške je da se turistička ponuda podigne na viši nivo i prošire kapaciteti turističkih usluga, što će doprineti i ekonomskom snaženju regiona i stvaranju novih poslovnih perspektiva.

Poseban fokus će biti na podsticaju održivih i zelenih ideja i rešenja, ali i promociji kulturnog nasleđa, tradicije i prirodnih lepota. Krajnji rezultat treba da doprinese većem broju turista koji će duže vremena provesti u obilasku regiona.

Pružaoci turističkih i ugostiteljskih usluga iz devet opština i gradova će moći da konkurišu: Smederevo, Požarevac, Veliko Gradište, Golubac, Majdanpek, Kladovo, Negotin, Zaječar i Topola.

Evropska unija je za ovaj konkurs opredelila 350.000 EUR, a maksimalni iznos pojedinačnog granta je 10.000 EUR. Poziv će biti otvoren do 21. oktobra 2022, za sve zainteresovane će biti održana i online info sesija u četvrtak, 29. septembra od 10 časova, a registracija će biti objavljena na sajtu www.eu-za-turizam.rs, kao i na društvenim mrežama projekta “EU za kulturno nasleđe i turizam”.

Dobitnici bespovratnih sredstava na prethodnom konkursu “Konkurs za bespovratnu pomoć za prevazilaženje posledica COVID-19 pandemije u sektoru turizma” koji se takođe realizovao u okviru projekta “EU za kulturno nasleđe i turizam” neće biti u mogućnosti da opet ostvare pristup sredstvima.

Svu potrebnu konkursnu dokumentaciju možete pronaći na: https://www.eu-za-turizam.rs/eu-podrska-privatnom-sektoru-u-turizmu/

Projekat “EU za kulturno nasleđe i turizam” finansiraju Evropska unija i Vlada Savezne Republike Nemačke, a sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ u saradnji sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija.

Kako kažu organizatori, primećeno je da se pojedina fizička lica lažno predstavljaju kao ovlašćeni konsultanti GIZ-a i nude svoje usluge potencijalnim podnosiocima prijava u pisanju projekata u zamenu za određeni novčani iznos i/ili procente od dobijenog granta. GIZ obaveštava sve zainteresovane da nema ovlašćene konsultante za pisanje projekata, te da prave i pouzdane informacije u vezi poziva svi zainteresovani mogu dobiti isključivo preko mejla: tourismgrantserbia@giz.de.

Izvor: eKapija

Fotografija: Unsplash

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!