fbpx

EU finansira sa 1 mil EUR one koji se bave turizmom u istočnoj Srbiji

viber_image_2020-07-08_20-12-18

Evropska unija dodeliće 1 mil EUR pomoći za preduzetnike, fizička lica i poljoprivredna gazdinstva koji se bave turizmom u 12 opština u istočnoj Srbiji na konkursu koji je otvoren do 21. jula, sa ciljem da se ublaže ekonomske posledice krize nastale zbog pandemije korona virusa, objavio je danas EU info centar.

Pravo učešća na konkursu imaju preduzetnici, registrovana poljoprivredna gazdinstva, kao i fizička lica koja pružaju uslugu smeštaja sa teritorija Boljevca, Bora, Golubca, Kladova, Knjaževca, Majdanpeka, Negotina, Požarevca, Smedereva, Sokobanje, Velikog Gradišta i Zaječara.

Kako je istaknuto, ovim sredstvima EU pruža podršku lokalnom privatnom sektoru, kako bi se poboljšao kvalitet turističkih usluga u ovom kraju i region promovisao kao bezbedna i atraktivna turistička destinacija.
Zainteresovani mogu da konkurišu za sredstva kako bi modernizovali smeštajne i ugostiteljske objekte, suvenirnice i druge turističke sadržaje.
Precizirano je da to obuhvata, ali ne isključivo, troškove za renoviranje, adaptaciju, proširenje i unapređenje kvaliteta objekata, nabavku neophodne opreme.

Može se konkurisati i za sredstva koja će omogućiti uvođenje novih turističkih proizvoda i usluga, novih prodajnih kanala, kao i za promotivne aktivnosti.

Više informacija o uslovima konkursa, kao i konkursna dokumentacija mogu se pronaći OVDE.

Konkurs se sprovodi u okviru projekta “EU za kulturno nasleđe i turizam” koji je usmeren na razvoj turizma kao značajnog privrednog potencijala za podsticanje ekonomskog razvoja istočne Srbije i Donjeg Podunavlja.

Projekat finansira EU, a sufinansira nemačko Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ).

Izvor: eKapija

Fotografija: ilustracija, Pixabay

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!