fbpx

EU Digitalne COVID potvrde od danas vrede 365 dana

COVID - 19

Prema preporuci Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) u sistem EU digitalnih COVID potvrda u Hrvatskoj od danas je implementirano novo pravilo kojim se produžuje trajanje potvrda o vakcinaciji na 365 dana.

Novo trajanje potvrda odnosi se na sve nove potvrde, kao i za one ranije izdane. Građani koji su već ishodili svoje potvrde neće morati ponovno tražiti izdavanje jer će im trajanje postojećih biti produženo. Trajanje svojih potvrda građani mogu proveriti pohranjivanjem potvrde u digitalni novčanik mobilne aplikacije CovidGO, a u slučaju putovanja u druge zemlje svakako je nužno proveriti lokalna pravila koja su na snazi.

S novom dužinom trajanja, još uvek su na snazi ranije implementirana pravila izdavanja koja se odnose na vakcine koje imaju središnje odobrenje u EU. Potvrdu o vakcinaciji tako mogu dobiti osobe koje su vakcinisane s obe doze vakcine protiv bolesti COVID-19, osobe koje su vakcinisane sa dve doze različitih vakcina koja se primaju u dve doze, na primer, osoba je primila prvu dozu AstraZeneca, drugu Pfizer te osobe koje su vakcinisane onim koja se prima u jednoj dozi.

Od 30. rujna 2021. potvrde se mogu izdati i za vakcine koje se nalaze u dnjoj tabeli:

Izvor: HrTurizam

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!