fbpx

EU ažurirala listu: Preporučeno postupno ukidanje ograničenja za državljane Srbije i BiH

passeport

Veće Evropske unije (EU) ažuriralo je popis zemalja za koje bi trebalo ukinuti ograničenja putovanja u EU, prema kojem su Izrael, Liban, Crna Gora, Severna Makedonija i Sjedinjene Američke Države uklonjene s tog popisa.

To ne dovodi u pitanje mogućnost država članica da ukinu privremeno ograničenje neobveznih putovanja u EU za potpuno vakcinisane putnike, navodi se u preporuci EU-a.

Kako je navedeno u preporuci Veća, ova će se lista nastaviti redovno pregledati i u skladu s tim ažurirati. Na temelju kriterijuma i uslova navedenih u preporuci, od 30. avgusta 2021. države članice trebale bi postepeno ukidati ograničenja putovanja na granicama za stanovnike sledećih trećih zemalja: Albanija, Australija, Azerbajdžan, Bosna i Hercegovina, Brunej, Kanada, Japan, Jermenija, Jordan, Novi Zeland, Katar, Moldavija, Saudijska Arabija, Srbija, Singapur, Južna Koreja, Ukrajina, Kina.

Navedeno je da bi ograničenja putovanja takođe trebala postupno se ukinuti za posebne administrativne regije, Kinu, Hong Kong i Makao.

Lista EU-a je savetodavna za države članice i nije obvezujuća. Iako su dopuštena turistička putovanja u EU iz zemalja s popisa, na putnike se mogu primeniti neke mere poput testiranja i karantina. Ograničenja putovanja zemalja EU-a u zemlje koje nisu na popisu nastavljaju se.

Izvor: Bljesak.info

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!