fbpx

Erdogan najavio najrigoroznije mere do sada u Turskoj: Potpuno zatvaranje od 29. aprila

Turska, Kaoadokia

Turski predsednik Recep Tayyip Erdogan najavio je danas dosad najrigoroznije restriktivne mere u zemlji, zatvarajući preduzeća i škole i ograničavajući putovanja.

Mere će, prenosi AP, biti na snazi skoro tri nedelje počevši od četvrtka, a donose se kako bi se zdravstveni sistem mogao boriti protiv porasta novozaraženih i velikog broja smrtnih slučajeva uzrokovanih koronavirusom.

U okviru novih epidemioloških mera međugradska putovanja će biti moguća samo uz dozvolu, a vozila međugradskog prevoza radiće samo sa 50% kapaciteta.

Turska je do sada uvela delimične blokade kako bi suzbila infekcije i održala ekonomiju u radnom stanju jer se suočava sa značajnim ekonomskim padom.

Erdogan je rekao da će se sve kompanije morati zatvoriti, osim ako ministarstvo unutrašnjih poslova drugačije ne navede.

Supermarketi će ostati otvoreni osim nedeljom. Za međugradska putovanja građani će trebati dozvole, a škole će se prebaciti na online nastavu. Mere će biti na snazi do 17. maja.

Erdogan je rekao da će bez strožih ograničenja i suzbijanja stope zaraze postojati “velika cena” za turizam, trgovinu i obrazovanje. Rekao je da je cilj smanjiti dnevne infekcije na 5.000. Potvrđene dnevne infekcije u ponedjeljak su iznosile 37.312.

Infekcije i smrtni slučajevi porasli su nakon što je Turska u martu ukinula delimična ograničenja. Zemlja koja broji oko 83 miliona stanovnika, zabeležila je više od 4,6 miliona infekcija i ukupno 38.711 smrtnih slučajeva.

Izvor: Klix.ba

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!